Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diverses mans apuntant cap a rodanxes de síndria.

Aquests són els 5 trucs que has de seguir per escollir la millor síndria aquest estiu

Descobreix els secrets per triar la síndria perfecta i gaudeix del seu sabor dolç i la seva textura sucosa

Amb l'arribada de l'estiu, la síndria es converteix en una de les fruites més desitjables. Això és degut a la seva frescor i a la seva capacitat per sadollar la set durant els dies de calor.

No obstant això, triar la síndria perfecta pot semblar un desafiament. Quin és el truc per escollir la més dolça i saborosa?

Imatge de fons de diverses síndries senceres i una altra imatge d'un meló d'alger tallat
Els millors trucs per saber quina és la millor síndria | PixaBay, Getty Images

La importància de l'aspecte exterior

Una de les primeres coses en què t'has de fixar és en l'aspecte exterior de la síndria. És fonamental que la fruita tingui una forma uniforme i simètrica, sense protuberàncies, abonyegaments o esquerdes.

D'altra banda, en aixecar la síndria, aquesta ha de sentir-se pesada per a la seva mida. Una síndria pesada indica que és plena d'aigua, cosa que és un signe que està madura i sucosa. Pots comparar diverses síndries de la mateixa mida i triar la que se senti més pesada.

Un altre senyal important és la taca groga, coneguda com la “taca del camp”. Aquesta taca indica que la síndria ha estat en contacte amb el terra mentre madurava.

Altres trucs per identificar la millor síndria

Si la colpegem i el so que produeix és profund, és probable que estigui al punt òptim de maduresa. En canvi, si el so és més apagat, és possible que la síndria no estigui completament madura.

La tija de la síndria també et pot donar pistes sobre la seva maduresa. Una tija seca sol indicar que la síndria està madura, mentre que una tija verda pot significar que va ser collida abans d'hora.

Per a les síndries que ja estan tallades, assegureu-vos que la polpa tingui un color vermell intens i una textura ferma. Les llavors han de ser de color fosc i no blanques, la qual cosa indica que la fruita està al punt perfecte per ser consumida.

Una dona menjant síndria i més síndries tallada en un plat
La síndria tallada a rodanxes una de les formes més tradicionals de consumir aquesta fruita | Getty Images

Les diferents maneres de gaudir de la síndria

Talla la síndria en galledes i serveix-la en un bol. Aquesta presentació és perfecta per a amanides de fruites o com un snack refrescant.

La síndria també és excel·lent per a batuts a causa del seu alt contingut d'aigua. Barreja síndria amb una mica de gel, iogurt i altres fruits per obtenir una beguda refrescant i nutritiva.

Sí, pots rostir síndria! Talla la síndria a rodanxes gruixudes i col·loca-la a la graella durant uns minuts. La calor caramel·litza els sucres naturals, donant-li un sabor únic.

Una dona pensativa amb el dit als llavis, sobre un fons de rodanxes de síndria.
La síndria també és una fruita excel·lent per a batuts a causa del seu alt contingut d'aigua | Getty Images de banjongseal324, Billion Photos, catalunyadiari.com

Els beneficis de la síndria

La síndria és baixa en calories, rica en vitamines i minerals, i el seu alt contingut d'aigua ajuda a mantenir-te hidratat durant els dies calorosos. El licopè, responsable del color vermell de la polpa, és un poderós antioxidant que protegeix les cèl·lules del mal.

Escollir la síndria perfecta no ha de ser complicat. Amb aquests consells i trucs, podràs identificar les millors síndries del mercat i gaudir de tot el sabor i frescor durant l'estiu.

Recorda sempre buscar una síndria amb una forma uniforme, un pes adequat, una taca groga intensa, un so buit en copejar-la, i una tija seca. Així, podràs assegurar-te que portes a casa una fruita madura, dolça i sucosa.