Imatge d'una infusió

Si estàs molt angoixada, prova la infusió amb vitamina C que recomana fins i tot l'OMS

És una infusió molt beneficiosa, tant per a la ment com per al físic

Sentir-nos bé per dins és tan important (o fins i tot més) com sentir-nos-hi per fora. Trobar l'equilibri entre el benestar físic i mental de vegades ens pot resultar complicat, però també és important saber que hi ha maneres d'aconseguir-ho.

Això és precisament del que parlarem avui. A continuació, et mostrarem una beguda que, tan bon punt en descobreixis les propietats i beneficis, segur que la voldràs tastar. Si la consumeixes, veuràs que el teu cos i la teva ment tornen a estar en sintonia.

La infusió que t'ajuda a sentir-te bé per dins i per fora

T'imagines consumir una beguda que a més de ser beneficiosa per al teu cos també ho sigui per a la teva ment? Doncs has de saber que aquesta beguda existeix. Quan descobreixis tot el que et pot aportar... Segur que la inclouràs a la teva dieta!

Imatge d'una dona prenent-se una infusió
Les infusions poden ser molt beneficioses per al nostre organisme | GETTY IMAGES

Les seves propietats i beneficis són múltiples, però si hi ha alguna cosa que n'hem de destacar és sens dubte la seva aportació en vitamina C. De fet, el seu contingut és fins a vuit vegades més gran que el que podria contenir una taronja.

Es tracta ni més ni menys que de la infusió de gavarró. Per a qui no ho sàpiga, el gavarró és un fruit pomaci que pertany als arbustos del gènere rosa. Es podria considerar una fruita silvestre, i sol tenir un color vermell o ataronjat.

Realitzar una infusió d'aquesta planta, doncs, ens pot proporcionar múltiples beneficis. Per exemple, la seva ingesta ens pot ajudar a disminuir els nivells d'estrès, i fins i tot a perdre pes. De fet, la mateixa Organització Mundial de la Salut (OMS) la recomana per a aquests casos.

En efecte, per cada 100 grams d'ingesta obtindrem fins a 426 mil·ligrams de vitamina C. Si tenim en compte les recomanacions de l'OMS sobre la ingesta de vitamina C, veurem que el supera amb escreix (75 i 90 mil·ligrams en dones i homes , respectivament).

Imatge d'una persona estressada
La infusió de gavarró ajuda a reduir els nivells d'estrès | GETTY IMAGES

Però, això no és tot, perquè la infusió de gavarró també és ideal per combatre problemes del sistema digestiu. El seu consum ens ajuda a reduir els gasos i la inflor estomacal. A més, també ens ajuda a cremar calories.

I com passa això? Doncs bàsicament és degut a la tilirosida, un compost químic que conté i que actua com a antioxidant. Les propietats cremagreixos d'aquesta infusió funcionen meravellosament, i també ajuden a combatre la retenció de líquids.

A més, una cosa que també hem de tenir en compte és la seva utilitat en els moments d'estrès o ansietat. La composició i les propietats d'aquesta beguda contribueixen a regular el nostre sistema nerviós, cosa indispensable quan patim episodis d'aquest estil.

Altres 'tips' per combatre l'estrès

Diversos estudis han comprovat l'impacte i l'eficàcia que té l'alimentació sobre la salut mental. En aquest sentit, consumir aliments com la infusió de gavarró ens poden ajudar a pal·liar aquestes situacions.

Imatge d'una dona fent esport
L'exercici físic és molt efectiu per reduir l'estrès i l'ansietat | GETTY IMAGES

No obstant això, cal tenir present que tots podem sentir-nos estressats o amb ansietat en algun moment de les nostres vides. Per aquesta mateixa raó, és important disposar d'eines que ens permeten manejar-lo i controlar-lo.

Un exemple n'és la meditació. S'ha demostrat que la meditació o el 'mindfulness' tenen una gran eficàcia en persones que pateixen estrès o ansietat. La pràctica d'aquests exercicis pot ser el nostre aliat més gran en aquests moments vitals.

Així mateix, l'exercici també és una bona opció per reduir els nostres nivells d'estrès. En practicar-lo, alliberem endorfines i altres compostos químics que ens ajuden a sentir-nos bé. Si pots, doncs, fes alguna rutina diària i comprovaràs els resultats.

Per últim, però no menys important, no t'oblidis de dormir les hores suficients. Recorda que tenir un bon descans és imprescindible per al funcionament correcte del cervell, i també per obtenir i renovar l'energia que necessitem cada dia.