Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'una paella.

Estupor absolut a València: un cuiner mexicà fa la 'millor paella del món'

Els cuiners d'un restaurant mexicà guanyen el premi cobejat, després de delectar els jutges amb una paella espectacular

De tots els plats que tenen reconeixement internacional, sens dubte la paella és un dels més coneguts. Tant, que fins i tot els restaurants estrangers s'animen a fer-la.

Amb la tornada a la normalitat després que la pandèmia obligués a paralitzar-lo, a Sueca, València, s'ha recuperat el Concurs Internacional de Paella Valenciana. Aquest any s'ha celebrat la 61a edició del certamen. Tot i això, una de les coses que més ha cridat l'atenció és que el primer premi no ha anat a parar a les mans de cap restaurant valencià. Ha estat un cuiner mexicà el que ha aconseguit el guardó.

Un restaurant mexicà s'alça amb el premi a la millor paella del món

El Restaurant Crocus Serveis Gastronòmics, de Mèxic, ha estat el guanyador del primer premi al concurs. És a dir, ha aconseguit el guardó que li atorga el reconeixement com el lloc que fa «La millor paella del món».

Amb aquesta dada, la 61a edició del certamen recuperava la normalitat, fent gala, a més, de totes les sorpreses que guarda aquesta recepta nacional. Els guanyadors del concurs destaquen que «Ha estat un plaer poder aconseguir aquest premi demostrant que qualsevol cosa, si es vol aconseguir, és possible». A més, afirmen que «A partir d'ara, ens convertirem o almenys a intentar-ho, en els millors representants de Sueca a tot el món».

Un restaurant valencià obté el segon premi

Tot i que el primer premi l'ha obtingut el restaurant mexicà, el segon lloc sí que ha anat a parar a les mans d'un valencià. Es tracta del Mesón El Molino de València.

Primer pla d'una paella de marisc
La paella valenciana és un dels plats més populars de la gastronomia del país | Getty Images

Per part seva, el tercer lloc l'ha ocupat el Bornheimer Ratskeller de Frankfurt. Sens dubte, el concurs ha tornat a destacar la importància de la paella internacionalment, ja que es prepara a restaurants de tot el món.

El premi a «Millor paella cuinada a l'àmbit nacional», per la seva banda, es va quedar a les mans del restaurant Atlántico 57, de la Corunya. Pel que fa al premi a la «Millor paella internacional», va anar a parar al Tasty Paella, de Texas. I, finalment, el guardó de «Millor paella de la Comunitat Valenciana» ho va aconseguir Al grano de La Cañada.

El certamen recupera la normalitat després de la pandèmia

Amb la celebració d'aquesta 61a edició, el certamen ha aconseguit, per fi, recuperar la normalitat. I és que aquest concurs es tracta del certamen gastronòmic amb més anys dels que se celebren al València. Per aquest motiu, aquest 2022, han decidit fer un gran esforç per dur a terme un esdeveniment com els que es recorden abans de la pandèmia.

Cal tenir en compte, per altra banda, que el concurs té un fort reconeixement mundial, ja que a cada edició augmenta la demanda de participants. Després de la celebració d'aquest certamen, si alguna cosa queda clara, és que la paella continua mantenint intacte el seu reconeixement internacional.

Pla detall d'una paella amb mongetes tendres
La paella valenciana és un plat amb reconeixement internacional | Getty Images

D'acord amb les paraules de Jordi Mayor, diputat de Turisme i Activitats Musicals, sobre el concurs deia que «En l'actualitat, s'ha convertit no només en un referent, sinó que a més ve a potència de manera clara el millor plat del món, la paella». Per part seva, la regidora responsable del certamen, Manoli Egea, considera que «Es tracta d'un esdeveniment de grandíssima repercussió al qual acudeixen participants de diferents països del món».

Això fa que, una vegada més, la paella recuperi el seu lloc com una de les nostres receptes internacionals de gran pes. A més a més, es converteix en un atractiu turístic del País Valencià.