Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Vehicle transportant bombones de butà

Et durarà més: El lloc més segur per col·locar la bombona de butà a casa teva

La teva bombona de butà et durarà molt més temps si segueixes aquests consells

Et preocupa que l'arribada del fred afecti la teva butxaca? Podria existir una solució molt econòmica per a la teva bombona de butà. Si segueixes aquests consells, podràs estalviar una gran quantitat de diners a l'hora de comprar-ne. Per això, només hauràs de col·locar la teva bombona al lloc precís que indiquen els especialistes. Així, estaràs apostant tant per la seguretat de casa teva com per la de la teva butxaca.

El truc amb la bombona per estalviar a la factura energètica

Tot i que el gas butà és considerat una de les alternatives energètiques més assequibles, es preveu que el preu augmenti a partir del pròxim any. Tot i això, hi ha una sèrie de recomanacions que poden ser útils per prolongar el temps d'ús de la bombona i, d'aquesta manera, optimitzar l'estalvi a la factura.

El membre de la Junta Directiva de l'Associación de Instaladores de Granada, Pepe Torregrosa, revela el secret per reduir el consum de gas butà. A la seva entrevista per a IDEAL, l'expert assegura que és possible fer que la bombona de butà duri més. Segons Torregrosa, el truc per allargar-ne la vida és controlar que la seva combustió sigui bona. «Només cal mirar el color de la flama dels aparells. Si té una flama blava, la combustió és bona; però si és de color taronja o groga, alguna cosa va malament», aclareix el directiu.

Foto de bombones de butà.
Molta gent fa servir la bombona de butà a l'hivern. | Getty Images

On i com col·locar la bombona de manera segura?

Les bombones de butà poden resultar perilloses si no se'n fa un bon ús. Per això, és important tenir en compte alguns factors que ajudin a garantir la seguretat a casa.

En aquest sentit, Pepe Torregrosa té les claus per assegurar l'ús correcte del gas butà. Tal com recull IDEAL, l'expert assegura que la instal·lació i el lloc on es col·loca la bombona són de vital importància per prevenir possibles accidents. Si vols garantir-ne un bon ús, has de tenir en compte les recomanacions següents.

1. La posició de la bombona

Un dels principals factors que cal tenir en compte per a un ús adequat del gas butà, segons Torregrosa, és la disposició de la bombona. El directiu assegura que és essencial evitar que estiguin tombades. En tot moment, i sense excepcions, s'han de col·locar de manera vertical per efectuar-ne el funcionament correcte.

2. El lloc correcte

A les declaracions publicades per IDEAL, l'expert també fa referència al lloc on han d'anar instal·lades les bombones. Segons Torregrosa, es poden col·locar a diversos llocs, per exemple, dins d'un armari, a l'interior d'una habitació o a l'exterior. Aquesta darrera opció serà efectiva sempre que no estigui exposada directament a la llum solar.

Bombona de butà
Es poden col·locar a diversos llocs, per exemple, dins d'un armari, a l'interior d'una habitació o a l'exterior | Europa Press

3. Evita el contacte amb altres elements

De la mateixa manera, el directiu de l'Associació d'Instal·ladors de Granada remarca la importància de no situar les bombones al costat d'alguns elements. Segons l'expert, per garantir la seguretat a les llars, les bombones «haurien d'estar allunyades d'estufes, xemeneies, radiadors i endolls». En aquest sentit, Torregrosa afegeix que, en cas de tenir algun d'aquests elements a prop, és imprescindible tenir algun tipus de protecció per evitar el contacte directe.

4. No situïs la bombona en aquests llocs

Encara que hi ha molts llocs on poden anar instal·lades les bombones, també hi ha altres llocs que no són molt recomanats per col·locar-les. «L'ideal és que no estiguin en zones de pas ni tampoc a soterranis. Si estan a les parts baixes de la casa i hi ha una fuita, el gas es quedarà a baix perquè pesa més que l'aire i no en podrà sortir», assegura.

Torregrosa també adverteix del perill que suposa guardar les bombones gastades juntament amb aquelles que s'estan fent servir. Segons explica l'expert, a les buides queda una mica de gas a dins, així mateix, en cas de produir-se un accident, la situació podria ser més greu si hi ha més d'una bombona.