Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'unes joies d'or damunt d'una taula.

Evita que t'enganyin: els 8 consells perquè no t'estafin amb un producte de Pandora

Detectar les falsificacions pot ser fàcil amb aquestes pautes

Les imitacions van guanyant presència al mercat de la joieria, i cada vegada són més difícils de distingir de les peces originals. Però, com es poden protegir els consumidors d'això? Hi ha una sèrie de condicions per les quals et pots guiar per saber si una polsera, un anell o un collaret tenen realment el valor que se'ls atorga.

Si parlem de joies, un dels primers noms que ens ve al capdavant és Pandora. Les seves famoses i demandades polseres personalitzables es troben als canells de milers de persones a tot el món.

Tot i això, malgrat el seu alt reconeixement al mercat, la marca no queda exempta de les falsificacions. Per això, avui ens hi centrarem, especialment en unes de les peces més cobejades: els seus abaloris.

Els trucs perquè no t'enganyin amb un abalori de Pandora

Avui dia, són molts els consumidors que opten per fer les compres en línia. I és que, en aquest sentit, internet ens ha facilitat molt la vida, oferint-nos productes amb un sol clic. Tot i això, no sempre és tot tan bonic en el món digital, ja que hi ha moltes més probabilitats de caure en enganys.

Tot i que sabem de l'existència de les falsificacions, la seva gran similitud amb les peces originals ens pot deslliurar de sospites. Per evitar-ho, et portem els 8 punts que has de tenir en compte per saber si un producte de Pandora és autèntic.

pulsera de Pandora
Pandora és una de les marques més reconegudes del sector joier | Getty Images

1. Comprova la marca del fabricant

El primer pas (i un dels més importants) per saber si és una imitació o no, és comprovar l'empresa de fabricació de la joia. Has de tenir en compte que, depenent del seu lloc de procedència, el segell gravat al producte pot ser diferent.

2. Examina la puresa del metall

Les falsificacions solen ser merament visuals, és a dir, l'única cosa que canvia són els materials amb què es fabriquen. Per això, fixar-t'hi pot ajudar-te a descobrir la seva veracitat.

Per exemplificar-ho, els productes fabricats amb plata de llei, van sempre marcats amb la lletra “S”, juntament amb el percentatge de puresa del metall. Amb les joies d'or passa exactament el mateix, encara que si escau la lletra gravada és la “G”.

3. Fixa't en els detalls

Com hem esmentat, els materials utilitzats per a les imitacions solen ser plàstics i metalls comuns. A diferència de l'or o la plata, aquests components no acostumen a ser tan feixucs. Així doncs, aquesta característica ens pot fer sospitar.

De la mateixa manera, fixar-nos als detalls més petits també ens pot ajudar a detectar enganys. Analitzant la peça en profunditat podem veure'l.

4. Para atenció al logo

El logotip de Pandora es caracteritza per un detall molt significatiu. A la part superior de la lletra “O”, s'hi identifica una petita corona. De vegades, aquesta pot passar desapercebuda pels falsificadors, cosa que seria un condicionant clau.

pulsera de Pandora
Els detalls més petits poden revelar si una joia és falsificada o no | Getty Images

5. Revisa les gemmes i pedres precioses

Les peces més característiques de Pandora, més conegudes com a charms, compten amb gemmes o pedres precioses de valor. Aquestes sempre es troben molt ben integrades al conjunt, així doncs, apreciar certes irregularitats o detalls que no encaixen, pot ser un clar indicador.

6. Verifica el tancament

El tancament de Pandora també compta amb certs detalls específics que ens poden ajudar a detectar-ne la veracitat. Tots els productes oficials tenen enregistrada en aquesta zona la signatura de la marca. Tot i que a simple vista pot passar desapercebuda, només t'has de fixar bé per comprovar que compta amb tots els detalls i es pot llegir sense dificultats.

7. Comprova la rosca

Pandora té en compte el detall més mínim per oferir la qualitat i el valor que els seus productes requereixen. Un altre dels aspectes que pots tenir en compte per confirmar-ne l'autenticitat, és la rosca interior.

Els abaloris compten amb un sistema de rosca que permet la total mobilitat de cadascuna de les peces. Si es tracta d'una peça original, no hauríeu de tenir cap problema per desplaçar-la d'una banda a l'altra. A diferència dels reals, al no tenir en compte el mecanisme, els charms falsificats poden tenir un moviment menys fluid.

8. Assegura't que no s'oxidi

Per acabar, un dels grans indicadors de joies falsificades, aplicable a la majoria de productes del sector, és l'oxidació. Quan una peça està elaborada a partir de materials de baixa qualitat, tendeix a rovellar-se amb facilitat.

Passa exactament el contrari amb els productes que contenen metalls purs: aquells amb què es fabriquen els autèntics abaloris de Pandora. Si és real, la seva oxidació trigarà molt de temps a aparèixer.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!