Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons dels peus d'una persona caminant pel carrer amb una altra imatge d'un home amb una motxilla posada

L'exercici per perdre més pes sense fer gaire esforç: potencia la musculatura

Si voleu posar-vos en forma no us podeu perdre el rucking que és l'esport que practiquen els soldats

Amb l'arribada del gener, els gimnasos s'omplen de persones que intenten començar a complir els propòsits d'any nou. Entre aquests propòsits gairebé sempre hi ha qui vol començar a menjar sa i aprimar-se. Lamentablement, però, abans que arribi el febrer, la majoria d'aquestes persones s'hauran oblidat del seu propòsit i deixaran de fer exercici.

Això és degut al fet que moltes vegades ens exigim més del que podem donar o estem disposats a fer per complir aquests objectius. Per això, si aquest any t'has proposat de posar-te en forma i no vols fracassar, l'ideal és començar fluixet i a mesura que el teu cos es vagi fent als canvis, anar pujant de nivell. I això es pot aconseguir simplement fent el rucking.

Arriba el rucking per posar-te en forma

El rucking és l'esport de moda per a les persones que es volen posar en forma amb poc esforç. És molt similar al senderisme i encara que cal una mica d'esforç, el nivell és més baix que per exemple córrer. Aquest esport va començar com un dels entrenaments dels soldats i quan ha anat passant el temps, aquest s'ha anat adaptant a totes les edats.

RUCKING: LA SOLUCIÓN PARA AQUELLOS QUE ODIAN EL CARDIO

El rucking, bàsicament consisteix a fer caminades lleugeres, però amb una motxilla amb pes igual que fan els soldats. L'esforç extra de portar la motxilla amb pes ens ajuda a muscular i augmentar la despesa de calories. És un esport de baix impacte que pot realitzar qualsevol persona, ja que el pes, la distància recorreguda i la velocitat la tries la teva segons la teva forma física i els teus objectius.

Com començar al rucking

El material

El primer que heu de tenir en compte és que el material per practicar rucking ha de ser adequat. L'ideal és una motxilla que tingui les corretges amples i encoixinada perquè ens resulti més còmode portar-la.

També caldran unes bones sabatilles esportives i roba adequada. A més a més, necessitaràs pes per portar a la motxilla, per exemple, si no vols gastar diners pots començar embolicant uns llibres en una tovallola (perquè no es moguin gaire).

Rucking: ¡Quema DOS VECES más calorías!

Calculeu el pes

Abans de començar amb el rucking has de tenir en compte que els experts recomanen que si ets principiant no superis el 5% del teu pes. Per exemple, si peses 60 kg no hauries de portar més de 3 kg de pes a la motxilla i a mesura que et vagis posant en forma podràs anar augmentant la càrrega.

La distància

Al principi l'ideal és anar amb poc pes i fer distàncies curtes, és a dir, uns dos o tres quilòmetres i anar veient com ens anem sentint pel camí.

Cada setmana hauríem d'anar augmentant un 10% la distància i la velocitat també haurà de ser una mica superior perquè el rucking sigui efectiu. Tanmateix, això serà depenent de si ens anem trobant bé, si no ens veiem amb moltes forces, millor seguir una setmana més amb els mateixos quilos i distància.

I llest, amb el rucking ens podem posar en forma sense necessitat de gastar diners en un gimnàs. És una cosa que podem fer pel nostre compte, sense cap pressió i que ens aporta molts beneficis. Entre ells els més destacats són:

- Enforteix els nostres músculs

- Augmenta la nostra resistència cardiovascular

- Ens ajuda a treballar tot el cos

- Ens ajuda a perdre pes i estar en forma