Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Muntatge de Juan Roig i la part exterior d'una botiga Mercadona

L'èxit del desconegut projecte del president de Mercadona de la mà de Repsol

Actualment ja compta amb 200.000 clients

Gran part dels projectes que posa en marxa el president de Mercadona, Juan Roig, acaben triomfant. Un exemple d'això és el que passa amb una empresa que va passar a les seves mans i que actualment explota Repsol amb gran èxit.

Es tracta de Gana Energía, una companyia que ofereix energia 100 % renovable i que es va fundar el 2015. Compta amb la particularitat que funciona totalment en línia. El 2018 va entrar a Lanzadera, quan amb prou feines comptava amb 12.000 clients i 22 treballadors.

Durant un parell d'anys va comptar amb el suport de Marina de Empresas, iniciativa posada en marxa per Roig. Més endavant, s'hi van beneficiar d'una ronda d'inversió de 500.000 euros per Angels, tot plegat liderat pel responsable de la cadena de supermercats.

En vista dels resultats obtinguts i de l'enorme potencial que presentava l'empresa emergent, Repsol va decidir aconseguir-ne el control. Després de segellar l'acord, els socis fundadors van aconseguir mantenir-se a la companyia, però de forma minoritària.

Juan Roig dempeus de braços plegats
Juan Roig va contribuir a l'èxit d'aquesta companyia elèctrica. | Europa Press

Actualment ha superat els 200.000 clients. El conseller delegat, Antonio Picazo, dona les claus de l'èxit. «Si els nostres marges s'expandeixen per sobre del previst, no dubtem a ajustar-los per ser tan competitius com sigui possible», apunta. Sobretot amb la intenció d'oferir els preus més baixos possibles als usuaris.

Explica a La Informació que «això genera un cercle virtuós perquè el client va entenent que aquí realment se'l tracta diferent. Sempre tindrà un preu just i de mercat». A més, indica que «els vells clients no sufraguen amb sobrecostos l'entrada de nous».

Intenten diferenciar-se de la competència

Una de les maneres més importants de plantar cara a la competència és oferir uns serveis més competitius. El director de Gana Energía sosté que la clau consisteix a posar el focus al client 'retail' i no anar a altres nínxols. Presumeix de comptar amb sistemes informàtics propis, cosa que facilita l'automatització de la companyia per donar un millor servei.

Destaca la bona puntuació que reben dels clients. «Ens valoren amb una puntuació real interna de 4,7 sobre 5», afirma. Gran part d'això és perquè «l'atenció al client la fem amb personal propi, controlem tot el temps com ens relacionem amb el client». Això és una cosa que l'usuari agraeix i ho premia amb «fidelitat».

Estació de servei de la companyía Repsol
El 2021 Repsol va decidir aconseguir-ne el control. | Europa Press

Les ofertes de Gana Energía

Fa només un parell de mesos, la companyia d'origen valencià treia al mercat noves tarifes de llum. En una de les ofertes assumeixen «íntegrament» el cost que es derivi de la compensació que reben les elèctriques pel límit al gas.

El directiu indica que l'energètica va reduir els preus «de manera molt agressiva» i va renunciar a uns 300 € per client. Entre les propostes que tenen hi ha una tarifa amb tres trams horaris i una altra amb un preu fix durant les 24 hores. Picazo creu que aquest model de negoci té futur. Segons la seva opinió, la majoria dels seus competidors «fan les coses al revés que nosaltres, per això continuar nedant a contracorrent és el nostre far».

Afegeix que allò que funciona «no ho canviem i continuem sent una elèctrica molt petita en comparació de les grans». Treballen amb intenció d'aconseguir aquests usuaris que vulguin canviar-se d'elèctrica i busquin una alternativa a preu barat. «Aspirem a ocupar un lloc a la ment del consumidor», apunta. Entén que, quan arribi aquest moment, potser se'ls podria considerar «una de les grans». Tot i això, intenten estar amb els peus a terra i ho veuen «molt lluny».