Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de capses plenes de peix.

Els experts alerten: els 4 peixos que perjudiquen el teu cor, encara que no ho notis

Consumir-los en excés podria no ser la millor opció per a la nostra salut

Sempre hem dit que el peix és un dels aliments més saludables i beneficiosos per al nostre organisme. Encara que a grans trets estaríem tenint raó, com tot en aquesta vida, convé ressaltar alguns matisos.

Si bé el peix és un aliment que hauríem de consumir de forma habitual, n'hi ha alguns que, per contra, hauríem d'evitar. Per això, a continuació t'ensenyarem els 4 peixos que malgrat tenir fama d''innocents', poden danyar la teva salut cardiovascular.

Aquests són els peixos que hauries de reduir o evitar als teus àpats

Peix o carn? Segurament més d'una vegada t'hauràs trobat amb aquest dilema. Davant les dues opcions és normal que sorgeixin dubtes, i no és per menys, ja que es tracta de dos plats realment increïbles.

Peix i marisc variat
El peix, de manera general, és un aliment molt sa i beneficiós per a la salut | Getty Images

Si tu ets dels que sol optar pel peix... estàs de sort. Tot i que aquest deliciós menjar presenta molts beneficis per a la nostra salut, no està de més que coneguis també la part 'dolenta' que alguns poden arribar a amagar.

És inqüestionable que l'aportació en proteïnes, àcids grassos i Omega-3 ajuda el nostre organisme a funcionar en condicions òptimes. Ara bé, tots els peixos provenen del mar, i com a tals, són aliments que no estan exempts de presentar certa acumulació de mercuri.

Això no obstant, els peixos grans poden ser més susceptibles de presentar aquest inconvenient. I en qualsevol cas, al nostre país tots aquests aliments estan controlats pels organismes de salut europeus i espanyols.

Però hi ha alguna cosa que no està tan controlada, i són els ingredients que contenen alguns peixos per millorar-ne el sabor, la textura i fins i tot la conservació. De fet, aquests són els factors que poden donar lloc a certes malalties cardiovasculars i, en alguns casos, càncer.

Per això, i amb l'objectiu que en coneguis de primera mà la composició, t'ensenyarem a continuació els 4 peixos que hauries d'intentar reduir o evitar en els teus àpats. La pròxima vegada que vagis al supermercat a comprar-los... Pensa-ho dues vegades!

1. El surimi

Últimament no ens hauria de resultar estrany veure aquest peix en promocions i publicitat. La seva associació amb les dietes i l'estil de vida saludable ha augmentat, però lluny de la realitat... això no és tan així.

El surimi no deixa de ser un conjunt elaborat a partir de molts ingredients de farciment. Tots aquests ingredients solen ser sucres, greixos refinats i midons. Com pots observar, de saludable no en té tant.

2. El salmó fumat

El salmó és un dels peixos més saludables que hi ha. De fet, al nostre país el seu consum és habitual, i moltes persones ho afegeixen no només als dinars o sopars, sinó també als esmorzars. Tot i això, el salmó fumat no és la millor opció de consum.

El procés d'elaboració que presenta el salmó fumat és perjudicial per a la salut, ja que conté nivells de sal elevats. Això, evidentment, pot augmentar el risc de patir determinades malalties, com ara la hipertensió o el càncer de còlon.

Salmó fumat mercadona
El salmó fumat és l'opció menys saludable de consumir-lo | Mercadona

3. Els palets de lluç

Qui no ha anat mai a la secció de congelats i no s'ha resistit a agafar uns palets de lluç? La veritat és que aquest tipus de peix pot ser molt saludable, però compte amb comprar petits trossos arrebossats.

La majoria d'aquests arrebossats ha estat la millor alternativa per 'enganyar' els nens. Tot i això, has de saber que el contingut que tenen de peix amb prou feines arriba al 35%. Per descomptat, aquesta tampoc no és la millor opció.

4. Els seitons en vinagre

Si hi ha alguna cosa típica i tradicional a la gastronomia espanyola són sens dubte les tapes de seitons. Però si a més les acompanyem amb una cervesa i unes patates fregides... El pla està assegurat!

Ara bé, més que el peix en si, el problema amb els seitons està en la higiene. En aquest sentit, si no els consumim de manera correcta, podríem exposar-nos a patir problemes estomacals, diarrees i fins i tot al·lèrgies.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!