Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla d'una dona comprant iogurt líquid a un supermercat

Els experts avisen: Aquesta és la marca de llet preferida dels catalans

La llet és un producte ric en vitamines

L'alimentació és un dels temes més controvertits de l'actualitat. Cada cop hi ha més persones que es dediquen a difondre informació sobre quina és l'alimentació ideal. Aquesta mateixa multitud és la que pot confondre realment les persones, especialment, quan la informació no ve de professionals de la nutrició.

L'alimentació està directament relacionada amb la salut. Si parlem d'una cosa, parlem de l'altra. Si la nostra alimentació no està sent del tot equilibrada, provocarà que el nostre cos es vegi afectat i, per tant, afavorirà l'aparició de qualsevol malaltia o problema de salut.

La llet, una font de vitamines

La llet és un dels aliments més essencials per la nostra salut, i dels més bàsics per anar a comprar al supermercat. La cosa es complica en arribar al supermercat: n'hi ha de molts tipus i de moltes marques. Totes ben diferents, cadascuna amb les seves qualitats i defectes, però totes llets.

Carro de la compra ple de productes a un pasadís de l'interior d'un supermercat
Les marques de llet preferides poden ser diferents a cada territori. | Getty Images

El context i les preferències de cada consumidor també influeixen a l'hora d'anar a comprar llet. Hi ha qui prefereix llet de proximitat, i hi ha qui es guia pel preu en el context d'inflació dels darrers mesos. Amb tot, però, sempre n'hi ha una de preferida per cada consumidor.

Ara bé, quina és la marca de llet més comprada pels catalans? Un estudi de l'empresa Data Centric ho ha revelat i hem pogut saber quina és la marca de llet més consumida a Catalunya. 

Mercadona s'emporta el premi

L'estudi realitzat a partir de diferents enquestes ha conclòs que la marca de llet que més agrada als catalans és la de Mercadona, la de la marca Hacendado. 

Igual que el País Valencià, les Illes Balears, Madrid, Extremadura i Melilla, els consumidors catalans aposten majoritàriament per la llet de Mercadona.

A més, Hacendado no és només la marca més venuda a Catalunya, sinó que també en el conjunt de les Comunitats Autònomes s'emporta el primer premi per ser la llet amb major percentatge.

La segona posició se l'emporta la marca Central Lechera Asturiana (llet provinent d'Astúries), que és la que suma més suports en el recompte de comunitats autònomes. Altres llets que apareixen en el rànquing són Puleva, Kaiku i Larsa.