Vista panoràmica d'una botiga de Mercadona

File, el súper que és una copia total de Mercadona

Té fins a la seva pròpia versió d''Hacendado'. Com et quedes?

L'any 2015 va néixer una cadena de supermercats a Turquia, i et sorprendrà llegir que és una còpia exacta de Mercadona. I quan diem 'exacta' és que és, literalment, exacta: File té tot el que caracteritza a Mercadona.

Sembla que la companyia valenciana ha sabut convertir-se en tot un referent en el món de la venda d'aliments i cosmètics. Mercadona ha anat arrasant, dia rere dia, amb els seus productes exclusius i originals que han aconseguit captivar a la població; potser per això s'ha convertit en un exemple a seguir.

Doncs bé, sembla que una cadena turca ha volgut 'inspirar' a Mercadona, i el resultat és aquest: una còpia exacta, en tots els aspectes, de la popular cadena valenciana. File va néixer l'any 2015 i, des d'aleshores, ja compta amb més de 7.000 establiments repartits a tot Turquia i, a més, també està present en països com el Marroc. No t'ho creus? No et preocupis, et deixem proves.

Fotografia de supermercat 'File', Turquia
La superfície de supermercat també és molt similar a les de Mercadona | file

El logo

Per començar, el logotip de File és molt similar al de Mercadona. Hi podem veure els colors corporatius de la companyia valenciana, a més de la tipografia i l'estil del logo. De fet, el logo compta amb la mateixa cistella de la compra plena d'aliments que té el logo de Mercadona

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicació compartida de File (@filemarketleri) el

Marques blanques

Sabem que l'ús de marques blanques és comú en gairebé totes les cadenes de supermercats grans. Però és que els logos de File també són molt similars als de les marques blanques de Mercadona. 'Harras' seria molt semblant a Hacendado, cosa que també es pot veure en els envasos dels productes, que tenen una estètica molt similar als de Mercadona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicació compartida de File (@filemarketleri) el

Per la seva banda, 'Actisoft' seria semblant a Bosque verde, inclòs també amb el logo d'un arbre. Pel que fa a cosmètica, 'Daycare' és l'equivalent de Deliplus de Mercadona. De fet, la crema corporal amb oli d'oliva és exactament igual a la Deliplus de Mercadona. Com et quedes?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicació compartida de File (@filemarketleri) el

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicació compartida de File (@filemarketleri) el

Mercadona, una clara inspiració

Galip Aykaç, cap d'operacions de BIM (empresa de supermercats a la qual pertany File), va explicar l'any 2015 per a 'El Mundo' que van voler «buscar un format diferent a partir d'exemples vistos en els nostres viatges per l'exterior». Galip reconeixia que van viatjar per Amèrica i per Europa i, en arribar a Espanya, «vam veure al líder del mercat, Mercadona».

Per la seva banda, Galip Aykaç també va explicar per al mitjà 'Fortune Turkey' que hi havia «vist i estudiat de Mercadona a Espanya, que es va ficar en aquest negoci molt d'hora. Ens convenia».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicació compartida de File (@filemarketleri) el