Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Estoig amb llapis de colors

La manera més fàcil de netejar l'estoig escolar en poc temps: quedarà com nou

Amb aquests trucs, l'estoig escolar lluirà com un acabat de comprar

Si hi ha alguna cosa que els nens usen de manera habitual quan van a l'escola és l'estoig escolar. De fet, es tracta d'un d'aquests elements que mai no poden faltar en el seu dia a dia, amb les conseqüències que això implica.

Per exemple, una és que la brutícia se sol adherir a la seva superfície amb facilitat. Sobretot, si tenim en compte que al seu interior s'hi guarden articles com els llapis, els bolígrafs o diferents tipus de colors.

Tot i que pugui semblar una tasca complicada, el cert és que fer que l'estoig torni a lluir com a nou pot ser força senzill. Gràcies als següents trucs, aconseguiràs que l'estoig sembli acabat de comprar amb el començament de curs.

Estoig amb llapis i subratlladors
El truc casolà perquè et quedi l'estoig com acabat de comprar. | GETTY IMAGES

Com netejar el teu estoig escolar de manera fàcil i ràpida

En cas que no sàpigues quin estoig triar, has de saber que aquells elaborats amb tela són molt més fàcils de netejar. Si l'estoig escolar que necessita un repàs és d'aquest teixit, el primer que has de fer és capgirar-lo per comprovar-ne les taques.

Quan li donis la volta, fixa't en el tipus de taques que té a l'interior. Si aquestes són només de llapis, només cal utilitzar una goma d'esborrar per eliminar-les. Com veuràs, hauràs trigat tan sols uns segons, i el resultat serà de deu.

La solució casolana davant les taques complicades

Les taques de llapis són les més senzilles d'eliminar. Tot i això, l'estoig també en pot tenir d'altres de diferents tipus, com les de bolígraf. Així mateix, és possible que també compti amb restes de brutícia de les que resulti complicat desfer-se'n.

Per dur a terme una neteja exhaustiva, segueix els passos següents i sorprèn-te amb el resultat. Tan sols t'ocuparà uns minuts.

Imatge d'un pot de bicarbonat de sodi blanc
El bicarbonat de sodi serà el teu aliat a l'hora de netejar els estoigs. | Getty Images

1. Reuneix els productes necessaris per netejar l'estoig escolar

Abans de posar-te fil a l'agulla per eliminar qualsevol resta de brutícia de l'estoig escolar, el primer que has de fer és conèixer quins productes necessitaràs. Així, el procés serà tot un èxit.

Prepara un bol o un pot, així com una mica de bicarbonat de sodi, el gran aliat a la llar, un drap i un raspall de dents. És important que n'escullis un de vell, desgastat o que facis servir de forma habitual per a la neteja de casa teva.

2. Crea la pasta per netejar l'estoig

Quan tinguis llestos tots els productes, el primer pas consisteix a col·locar dins del pot o del bol una petita culleradeta de bicarbonat de sodi. Afegeix-hi, després, una mica d'aigua (menys quantitat que de bicarbonat).

Remena-ho tot bé per barrejar fins aconseguir una pasta més o menys densa. En aquest punt podràs variar les quantitats depenent de factors com la mida de l'estoig escolar a netejar o de si eliminaràs la brutícia de més d'un. L'únic que cal tenir en compte és afegir una mica menys d'aigua que de bicarbonat. Si no, no es formarà la pasta que necessitem.

3. Aplica la solució casolana

Amb la barreja ja llesta, és el moment d'aplicar-la. Per això, agafa el raspall de dents, afegeix-hi la pasta, i frega l'interior de l'estoig amb energia. D'aquesta manera aconseguiràs desfer-te de qualsevol resta de brutícia.

Després, només l'has de netejar ajudant-te amb el drap i deixa'l reposar durant uns minuts sobre l'estoig. A poc a poc, la brutícia anirà desapareixent per si mateixa, gairebé sense esforç i de forma ràpida.

Si és necessari, sempre pots repetir el procés fins a obtenir el resultat que desitges. Quan acabis, tingues en compte que el millor és deixar que s'assequi a l'aire lliure.

Com veieu, netejar l'estoig escolar és molt senzill. Ara, només has de posar fil a l'agulla per fer que torni a lluir com acabat de comprar.