Muntatge d'una persona fent líquid en un cotó i una rodona amb romaní

Frena en sec la caiguda dels cabells gràcies a l'aigua de romaní: què és i com usar-la

Fàcil d'elaborar a casa, es pot convertir en un remei natural eficaç contra la caiguda dels cabells

El cabell és una part important de la nostra imatge i la nostra autoestima, per la qual cosa ens agrada tenir-lo sa, bonic i abundant. No obstant això, de vegades patim problemes capil·lars que afecten la nostra salut i bellesa, com la caiguda dels cabells. Per sort, hi ha una opció natural casolana que pot ser molt útil: l'aigua de romaní.

Avui dia són molts els problemes que poden afectar la nostra salut capil·lar: la caspa, l'excés de greix, la manca de brillantor... Per solucionar aquests problemes, podem recórrer a productes químics o naturals. Però, nosaltres preferim optar per la segona opció, ja que són més respectuosos amb el medi ambient i amb el nostre organisme.

Un dels productes naturals que ens ha sorprès més i ajudat és l'aigua de romaní. Es tracta d'un ingredient que s'ha fet viral a Tiktok pels seus increïbles resultats als cabells.

Jo vaig començar a usar-la fa uns mesos, quan vaig notar que els meus cabells queien més del normal i estava més feble i apagat. Des de llavors, he notat una gran millora en la meva cabellera, que ara està més forta, brillant i voluminosa.

Muntatge d´un got d´infusió i una rodona d´un got amb romaní
Es tracta d'una opció ideal per cuidar i protegir els cabells de manera natural | Getty Images, Pexels

Què és l'aigua de romaní i quins beneficis té per als cabells

L'aigua de romaní és una infusió que es prepara bullint unes fulles de romaní en aigua durant uns minuts. El romaní és una planta aromàtica que es fa servir molt a la cuina, però també té molts usos medicinals i cosmètics.

De fet, conté vitamines (com l'A, B2, B6, C). A més de ferro, calci, magnesi i zinc, entre altres components que nodreixen els cabells des de l'arrel fins a les puntes. Però, quins són els beneficis del romaní i de l'aigua de romaní en si per a la salut dels nostres cabells? Pren nota:

Prevé i redueix la caiguda dels cabells

L'aigua de romaní estimula la circulació sanguínia al cuir cabellut, cosa que afavoreix l'aportació de nutrients i oxigen als fol·licles pilosos. Això fa que el cabell creixi més fort i resistent al trencament.

Estimula el creixement del cabell

També activa els fol·licles pilosos, cosa que afavoreix la producció de nous cabells. A més, té un efecte antioxidant que protegeix els cabells del dany causat pels radicals lliures.

Elimina la caspa i regula el greix

Té propietats antibacterianes i antifúngiques que combaten les infeccions i els fongs que causen la caspa. A més de propietats astringents, que regulen la producció de seu a les glàndules sebàcies, evitant l'excés de greix.

Aporta brillantor i suavitat

Hidrata i suavitza el cabell, deixant-lo més manejable i sedós. També li dóna una lluentor natural en reflectir la llum.

Combat els polls

Té un efecte repel·lent contra els polls, ja que la seva olor els resulta desagradable. A més, ajuda a eliminar les llèmenes en facilitar el seu despreniment del cabell.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de LIDL al teu WhatsApp!

Com utilitzar l'aigua de romaní per als cabells

El millor de tot és que l'aigua de romaní es pot fer servir de diverses formes per als cabells, depenent del problema que vulguem solucionar o del resultat que vulguem obtenir. Aquestes són algunes de les formes més comunes.

Com esbandida capil·lar

Després de rentar el cabell amb xampú, es pot esbandir amb aigua de romaní per aprofitar-ne els beneficis. Es pot aplicar directament sobre el cuir cabellut o sobretot als cabells. Es deixa actuar uns minuts i s'esbandeix amb aigua freda o tèbia.

Muntatge d'una noia dutxant-se al bany de casa
Pots esbandir-te els cabells amb aigua de romaní | Getty Images, Pexels

Com a màscara capil·lar

Es pot barrejar l'aigua de romaní amb altres ingredients naturals, com mel, oli de coco o ou, per fer una màscara capil·lar. S'aplica sobre els cabells humits i es deixa actuar uns 20 minuts. Després es renten els cabells amb xampú i s'esbandeixen amb aigua.

Com esprai capil·lar

Es pot posar l'aigua de romaní en un polvoritzador i ruixar els cabells amb ella quan es vulgui. Això ajuda a refrescar, hidratar i perfumar els cabells. Es pot fer servir sobre el cabell sec o humit.

Particularment, hem de dir-te que fem servir l'aigua de romaní com esbandida capil·lar dues o tres vegades a la setmana, i hem notat una gran diferència en els cabells. Ara cauen menys, creixen més ràpidament i tenen més brillantor i suavitat. Estem molt contents amb el resultat i ho recomanem a tothom.

Com veiem, el millor de tot és que es pot fer servir de diverses formes, com esbandida, màscara o esprai. Nosaltres el fem servir com esbandida i hem frenat en sec la caiguda dels cabells. T'animem que tastis l'aigua de romaní i que gaudeixis dels seus beneficis.