Muntatge d´un carret de supermercat i una rodona amb diferents varietats de pa

L'OCU dicta sentència: el supermercat que ven el millor pa d'Espanya

No et creuràs quin és el preferit dels consumidors

Si hi ha alguna cosa que no sol faltar a cap de les nostres taules, és el pa. És perfecte per acompanyar qualsevol plat, per fer un socorregut entrepà per menjar i fins i tot pot ser encara més protagonista. Sigui com sigui, és una part de la nostra alimentació que no podem passar per alt.

Sí que és veritat que depenent d'on sigui i com sigui ens agradarà més o menys. A més, hi ha diferents tipus per agradar a totes les persones, incloses a aquelles més reticents al pa per estar a dieta. El més bo de tot això és que hi ha molts llocs on poder comprar-lo. Això sí, cal saber escollir bé.

D'una banda, tenim les fleques de tota la vida. Aquestes continuen fent el pa de manera tradicional i en molts casos és una cosa que ha anat passant de pares a fills. Segur que prop d'on vius n'hi ha una i pots valorar la qualitat del producte que fabriquen, però no són els únics llocs.

Fa temps que els supermercats ja ofereixen la possibilitat de poder fer la compra completa als seus establiments. Si bé és veritat que abans portaven el pa ja fet i el posaven a la venda, cada cop hem anat veient com molts anaven tenint el seu propi forn a l'establiment.

Muntatge d'un passadís i un carretó de supermercat i una rodona amb un forn ple de pa
Molts supermercats tenen el seu propi forn als seus establiments | Getty Images, Getty Images Signature

L'OCU tria el millor pa de supermercat

L'Organització de Consumidors i Usuaris fa habitualment estudis per guiar els compradors a l'hora de fer una compra de qualitat. Per això, escullen diferents tipus de productes i els analitzen utilitzant, per a això, una mostra de tots els disponibles a les diferents cadenes.

En aquest cas, li ha tocat al pa, un element tan bàsic a la nostra alimentació. Per a les llars és important saber on aconseguir el millor, atès que és una cosa que no sol faltar a taula. Per això mateix, l'OCU s'ha posat fil a l'agulla i ha escollit 18 cadenes d'alimentació que tenen pa a la venda per fer-ne l'estudi.

[WhatsAppGroup]2[/WhatsAppGroup]

L'objectiu era arribar a saber quin és el millor pa que es pot comprar a un supermercat. Per això, s'han tingut en compte diferents aspectes que s'han aplicat a tots. En primer lloc, s'ha mirat la qualitat del pa. Seguidament, la varietat existent, incloent-hi el de motlle i l'integral. Finalment, la mateixa opinió dels qui el consumeixen.

Lidl destaca per sobre de la resta

Un cop acabat l'estudi, l'OCU ha dictaminat que el pa que més destaca per sobre de tots els analitzats és el de Lidl. Concretament, hi ha 18 punts per sobre de tots els que s'han analitzat. Entre els seus punts forts hi ha tant la varietat de pans com la seva qualitat.

També és veritat que s'ha tingut en compte el nombre de clients que compren el pa a la cadena de supermercats alemanya. Ja no és que sigui el més valorat per aquests, sinó que les xifres així ho demostren. I és que el 55% decideixen comprar el pa a qualsevol dels establiments de Lidl.

La segona posició és per a Mercadona. En aquest cas, la cadena es beneficia que els seus clients s'hi acostumin a fer tota la compra. Però en realitat fa temps que el pa ja no es realitza a les mateixes instal·lacions, sinó que se sustenten a través de diferents proveïdors externs.

Muntatge amb una imatge de fons d'una botiga Mercadona i en primer pla el pa Hogaza Sin Gluten de Mercadona
Mercadona fa temps que disposa de pa obtingut per proveïdors externs | Mercadona

No comprar el pa a un supermercat implica que la valoració d'aquest baixi i això ha passat a Bonàrea, cosa que ha provocat que sigui el pitjor valorat d'aquest estudi. En realitat, la raó és que els compradors decideixen comprar el pa en un altre lloc, ja no tant a si és bo o dolent.