Cartell exterior de la botiga Mercadona

Mercadona avisa del canvi d'horari a les seves botigues a partir d'aquesta setmana

Això ens fa veure que l'estiu s'està acabant

La veritat és que tot acaba, sobretot les coses bones. A més, és molt senzill acostumar-nos-hi i costa una mica més tornar a la normalitat. Ja estem arribant al final de l'estiu i això es nota en molts aspectes i, encara que ens costi acceptar-ho, és el que hi ha.

Durant la temporada estival tenim unes facilitats que no hi ha la resta de l'any. Per exemple, a l'hora de fer la compra, veiem com hi ha un horari més ampli, incloent-hi fins i tot festius i diumenges. Això no passa tot l'any ni tampoc a tot arreu.

Sí que és veritat que les cadenes de supermercats tendeixen a reforçar aquells establiments que són a les zones més turístiques. En aquest cas, les zones de costa solen ser les més visitades aquesta època de l'any, per la qual cosa es vol fer front a l'augment poblacional.

Mercadona és una de les cadenes que ha volgut introduir canvis per a la temporada estival. Tanmateix, lamentablement, ara els haurem de dir adeu perquè s'acaben. Aquest dilluns 28 d'agost es va acabar oficialment l'estiu pel que fa a aquesta cadena, coincidint amb l'última gran tornada de vacances.

Muntatge amb una dona pensant i un calendari amb diverses fulles darrere
Mercadona té un horari d'estiu propi. | Getty Images, Lais Schulz

L'horari s'ha ampliat durant l'estiu

Des del mes de juliol, les persones que viuen en zones de costa o s'hi han allotjat durant les vacances han pogut comprovar que tenien més temps per fer la compra. I és que les botigues de Mercadona ubicades a aquests llocs comptaven amb mitja hora més d'obertura.

Concretament, han passat a tancar durant tot l'estiu a les 22.00 hores, obrint tot l'any a les 9.00 hores. Sí que és veritat que hi ha hagut un altre canvi. I és que normalment estem acostumats que els supermercats estiguin tancats tant els diumenges com els festius.

Això passa a la major part dels llocs durant l'any, amb excepció d'algun festiu que obri el diumenge més proper. A l'estiu ja no hi ha excepcions. Aquells supermercats que amplien el seu horari, també han ofert la possibilitat de fer la compra diumenge i festiu. Això sí, únicament en horari de matí fins a les 15.00 hores.

D'aquesta manera, es busca que hi hagi més facilitat a l'hora de fer la compra. Durant els dies de platja, per exemple, es tendeix a aprofitar les hores de sol el màxim possible. Per això mateix, el moment de la retirada és perfecte per anar a fer la compra i així no cal estar mirant el rellotge.

Mercadona torna a l'horari habitual

Com si fos una bestreta que l'estiu arriba a la seva fi, Mercadona ja s'està adaptant de nou a la rutina d'hivern. És veritat que, encara que l'estiu s'acaba el 21 de setembre, ja obrin de nou les escoles i es torna a treballar després de les vacances estivals.

Per això, la cadena valenciana considera que ja no cal mantenir l'horari d'estiu més enllà d'aquest dilluns. A més, els llocs de turisme tornen a la seva població habitual, així que ja no cal obrir més hores. A més a més, les hores de sol són menors.

Primer pla de les portes d´una botiga Mercadona, exterior
Mercadona modifica el seu horari coincidint amb la fi de temporada estival dels turistes. | Mercadona

Pel que fa a l'horari que tornarà a adaptar Mercadona, és el que s'ha mantingut a aquells llocs que no són tan turístics. Obriran a les 9 h del matí i tancaran a les 21.30 h. Aquest serà únicament de dilluns a dissabte i no es faran excepcions ni en diumenges ni en festius.

De tota manera, si tens algun dubte sobre l'horari de Mercadona, la cadena té disponible al seu web un cercador. Només hi haurem de posar el nom del lloc on volem fer la compra i amb un clic podrem comprovar l'horari d'obertura.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de MERCADONA al teu WhatsApp!