Imatge d'un durian.

La fruita alienígena que fa mala olor, però causa furor per les seves vitamines

És molt complicat, diríem gairebé impossible, trobar algun aliment que faci mala olor especialment, però aquesta fruita és una clara excepció

El durian és una fruita d'origen asiàtic i sud-americà, amb un casc recobert per nombroses espines. No obstant això, els seus beneficis són molts i molt variats, per la qual cosa si l'has conegut anteriorment i l'has rebutjat, t'animem perquè li donis una segona oportunitat. I si mai no has tingut l'oportunitat de provar-lo, no ho dubtis perquè et canviarà la vida.

Aquesta fruita amb aspecte alienígena és coneguda com el «rei de les fruites» per les seves particularitats, és originària d'Àsia i Amèrica del Sud. Creix en arbres tropicals relativament alts i sol aparèixer entre els mesos de maig i juny.

Una de les seves particularitats és la imatge. Tot i tenir un casc espinós, el seu interior és blanc i cremós, amb un toc àcid, però realment saborós. Per desgràcia, el pitjor de tot és la seva olor, que per a algunes persones resulta tan desagradable que no gosen provar-lo.

Els veritables beneficis del durian, una fruita 'alienígena'

Com hem esmentat, el durian és considerat «el rei de les fruites». Encara que la seva reputació no és del tot favorable, després de la seva olor amaga innombrables beneficis i qualitats nutricionals per a la salut. Per això, és molt comú utilitzar-lo per alimentar embarassades o persones malaltes pels seus beneficis.

És important saber que, malgrat que hi ha 30 varietats d'aquest fruit, només 9 són comestibles. I la veritat és que s'han de conèixer força bé per saber quina d'aquestes varietats podem consumir.

Imatge d'un durian obert.
Tot i el seu aspecte, aquesta fruita té molts beneficis. | Getty Images
 

Entre els beneficis innegables, aquesta fruita és especialment rica en fibra. Això fa que sigui de gran ajuda per a la digestió, facilitant el trànsit intestinal. En definitiva, parlem d'una fruita idònia per a les persones amb problemes per anar al bany.

Pel que fa a la seva aportació de potassi, es recomana a les persones amb malalties cardiovasculars o hipertensió que la consumeixin. Si ets dels que els falta energia a qualsevol hora del dia, hauries de provar aquesta fruita. Les seves quantitats en hidrats de carboni i vitamines la fan ideal per a etapes de convalescència o recuperació.

Moltes vegades les quantitats de ferro a l'organisme són escasses per nombroses raons, sobretot en les dones, per això aquesta fruita és ideal per augmentar aquest mineral i així prevenir una possible anèmia.

Per què és útil?

Són moltes persones les que pateixen mals de cap per ansietat o estrès diari. Doncs totes estan d'enhorabona, perquè el durian és ideal per lluitar contra la pressió que ens suposa el dia a dia i regular el sistema nerviós. Prova-ho i veuràs que els típics mals de cap desapareixeran o almenys disminuiran.

Imatge d'un durian obert per la meitat.
El durian conté múltiples propietats. | Getty Images
 

A mesura que fem anys, els ossos pateixen un desgast, entre altres coses. Afortunadament, podem mantenir forts i sans gràcies al durian, ja que els seus nivells de magnesi i coure són realment alts. A més, el seu alt contingut en sals minerals i vitamines del grup B en fan un aliment altament nutritiu i complet.

Els beneficis o les qualitats no són només per a l'interior del nostre organisme. També ens aporta un benefici exterior, concretament per a la nostra pell, ja que la manté sana i brillant.

No hem d'abusar del seu consum

Com hauràs pogut comprovar, són molts els beneficis del durian. Ara bé, cal anar amb compte si el consumeixes en excés, ja que pot arribar a ser perjudicial. El seu alt contingut en greixos i el seu sabor dolç el fan apetitós, però també té un alt contingut en sofre, així que consumir-lo en grans dosis faria malbé el nostre organisme.

En definitiva, malgrat que tingui una olor desagradable, la realitat és que tant la seva aparença com el seu sabor poden sorprendre moltíssim. Sempre que no n'abusem, ni de cap altre aliment, el durian pot ser una boníssima opció per menjar fruita.