Imatge de diversos trossos de meló amb closca

La fruita de l'estiu amb més calories no és dolenta: farà que t'aprimis

La fruita és molt popular a l'estiu, i n'hi ha una que destaca per ser molt saludable malgrat tenir molt de sucre

Arriba l'estiu i el que més ens ve de gust són aliments frescos i hidratants, i la fruita compleix els dos requisits. Per a molts, les fruites sempre són la millor elecció, ja que aquesta temporada sol oferir-nos fruites que no trobem durant la resta de l'any, i és per això que hem d'aprofitar aquest moment per consumir-les.

La fruita ideal per consumir a l'estiu

Si el que volem és mantenir-nos hidratats i alhora oferir al nostre organisme totes les vitamines i nutrients necessaris, sens dubte hem de consumir fruita. És igual quina escollim, totes elles aporten molta aigua i fibra.

Normalment el tipus de calories que presenten aquests aliments sol ser baix, fet que permet que les puguem incorporar tranquil·lament a la nostra dieta i consumir-les cada dia. Però el millor de tot és que amb l'arribada de l'estiu en podem gaudir encara més gràcies a la seva frescor.

Imatge d'un meló tallat d'una part a sobre d'una taula de fusta
Aquest meló destaca especialment pel seu aroma i la seva dolçor | Getty Images

Si pensem en les fruites més completes i delicioses que podem trobar durant les dates estiuenques són sens dubte el meló, el préssec i les cireres. El seu sabor, la seva textura i la seva dolçor fan que siguin les millors per gaudir durant les vacances.

Però a més de ser delicioses (que ho són!) contenen una infinitat de propietats nutricionals que afavoreixen el nostre organisme. Sense anar més lluny, el meló és ideal per prevenir l'envelliment de la pell, per millorar el trànsit intestinal i per ajudar a mantenir fort el nostre sistema immune.

El préssec també és una altra de les millors opcions que podem tenir gràcies a la seva aportació en vitamines C i E, així com la seva font de minerals com el magnesi, fòsfor, zinc i seleni fan que sigui una fruita molt completa. A més a més, és ric en fibra i compleix funcions diürètiques.

Però les cireres tampoc tenen res a envejar a aquestes dues anteriors fruites. I és que la seva ingesta diària ens pot ajudar a cuidar la pell, prevenir la diabetis i reduir els dolors musculars. També és ideal consumir-les si patim insomni, ja que ajuden a regular el cicle del son.

De tota manera, hi ha una altra fruita de la qual no ens hem d'oblidar. Per cada 100 grams només obtindrem 21 quilocalories, una cosa veritablement positiva. A més, és una de les que conté més aigua, per la qual cosa podria ser la teva millor aliada durant l'estiu. Saps de quina es tracta? Doncs, efectivament, de la síndria!

Quina fruita d'estiu és plena de sucres, però ajuda a aprimar-se?

No obstant això, hi ha moltíssimes més fruites que també podríem incorporar a la nostra dieta. Això sí, n'hi ha una de concreta que ens podria ajudar a aprimar-nos. I encara que la seva aportació en sucre és més elevada en comparació amb altres, també destaca pel seu contingut en fibra.

La Fundació Espanyola de la Nutrició (FEN) assegura que el seu consum ens pot proporcionar grans quantitats d'aigua i hidrats de carboni. Parlem ni més ni menys que de la figa, un aliment molt famós pel seu contingut en glucosa, fructosa i sacarosa.

Figues
És possible trobar alguna vespa a les figues | Getty Images

Encara que a priori ens pugui espantar la seva composició, la veritat és que aquest tipus de sucres són considerats saludables per ser intrínsecs. Això vol dir que com que es troben dins de la matriu de la fibra, passaran a la nostra sang de forma més lenta. Per tant, l'índex glucèmic serà baix.

A més, la figa és un dels aliments que més contingut en fibra posseeix, de la mateixa manera que els plàtans o les mores. Això sí, no ho hem de confondre amb les breves, que són totes aquelles figues que no han acabat de créixer la temporada anterior.

D'altra banda cal destacar que les figues contenen proteïnes, quelcom especialment beneficiós per a la nostra salut. El seu contingut també en potassi i vitamina B6 fa que els nostres músculs, els nostres nervis i el nostre cor es mantinguin en condicions òptimes.