Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'una dona amb quatre bosses de compra.

El fundador d'Amazon avisa de les tres coses que mai has de comprar pel 'Black Friday'

L'home més ric del món recomana què no comprar durant el 'Black Friday'

Pensa molt bé abans de comprar res aquest 'Black Friday'. És el missatge que ha llançat el mateix fundador d'Amazon, Jeff Bezos. Segons el conegut empresari, hi ha una sèrie de productes que hauries de descartar del tot, per molt atractius que et semblin.

Molts tenen marcat al seu calendari el dia 25 de novembre. Es tracta del dia en què sol caure el 'Black Friday', un dia molt especial per fer qualsevol tipus de compra. El divendres negre marca l'inici de les compres nadalenques i tot això, oferint productes a preus molt econòmics.

El 'Black Friday', un dia d'ofertes més que consolidat

Un dels dies més importants de l'any és el 'Black Friday'. Hi ha els que planegen amb antelació quins productes esperen comprar aquell dia i els que prefereixen improvisar. Però si alguna cosa clara és que suposa una «convocatòria» especial de milions de consumidors.

En cas que siguis un client impacient, estàs de sort. Algunes companyies han decidit avançar les rebaixes al 24 de novembre perquè els clients tinguin més temps d'efectuar les compres. A partir d'aquest dijous, gaudiràs de promocions molt cridaneres a botigues com Zara, MediaMarkt, Ikeao El Corte Inglés.

Persona agafant bosses de compra per Nadal.
Els usuaris poden fer les compres tant de forma online com presencial a la majoria de comerços | CatalunyaDiari

Encara que no són els únics, els gegants en línia, també podràs avançar les teves compres. Els clients podran gaudir de descomptes avançats a Aliexpress, Shein o Amazon. En aquest darrer, les rebaixes s'estendran fins al 28 de novembre.

Molts continuaran les seves ofertes durant el conegut Ciberlunes o Ciber Monday. Durant el dilluns següent al 'Black Friday', els usuaris podran fer-se amb grans descomptes a botigues en línia.

Jeff Bezos assenyala 3 coses que no hauries de comprar al 'Black Friday'

Tot i ser un dia esperat per molta gent, sembla que Jeff Bezos no es troba entre els adeptes d'aquest dia. L'empresari nord-americà té una opinió clara sobre comprar durant el 'Black Friday'.

Tal com ha declarat en una entrevista per a la CNN, el fundador d'Amazon no creu que calgui gastar-se una gran fortuna. Sobretot si es tracta de l'adquisició de capricis i no productes que necessitem.

I entre els diferents capricis que un pot adquirir, ha assenyalat els 3 més problemàtics pel seu cost alt. Entre ells hi trobem els televisors amb pantalla gran, els frigorífics o els cotxes nous. Un conjunt de productes que pot sorprendre, però que entren dins de la llista prohibida de Jeff Bezos.

Un consell que respon davant la situació econòmica que travessa el món. L'empresari assenyalava, «Encara no estem en una recessió, però és probable que estiguem molt aviat». Per això, aconsella estar preparats davant d'una situació que sembla tan propera i que suposaria un gran cop per a la nostra economia.

Foto d'una persona entregant un paquet.
Jeff Bezos no recomana la compra d'aquests 3 productes | Canva

La companyia Amazon no estaria travessant el seu millor moment

Tot i ser l'home més ric del món, sembla que Jeff Bezos també ha començat a aplicar el seu propi consell. L'empresari estaria replantejant-se de prendre certes mesures que afectarien tots els seus treballadors d'Amazon.

Amb intenció de fer front a la incipient crisi, estaria planejant un total de 10.000 acomiadaments. Una quantitat molt notable i que, a més, podria afectar qualsevol dels seus treballadors repartits pel món.

Tot i això, la informació atorgada pel New York Times posa nom i cognom als acomiadaments que s'efectuaran. Segons el mitjà nord-americà, els primers a notar les retallades a Amazon serien els treballadors de la unitat de dispositius d'Amazon.

Una mesura que afectaria directament l'assistent de veu d'Amazon: Alexa, l'assistent virtual cada cop més present a les llars. I juntament amb ella, l'impacte dels acomiadaments abastaria també la secció de detallistes i treballadors de recursos humans.