Primer pla del braç d'una persona posant gasolina a un cotxe

Les gasolineres on surt més a compte omplir el dipòsit: Repsol, Cepsa o 'low cost'

Descobreix quines són les gasolineres més econòmiques

Un cop finalitzada l'ajuda de 20 cèntims per litre del govern espanyol, ara ens hem de buscar la vida per trobar el combustible més econòmic. És cert que Repsol i Cepsa continuen oferint descomptes, però hauries d'analitzar si et val la pena. Sobretot, si comparem els preus amb els de les gasolineres 'low cost'.

Les principals firmes del sector anunciaven a finals del 2022 que mantindrien les bonificacions de 10 cèntims als seus clients fidelitzats. La mesura l'ampliaran fins al final del mes de març. Amb aquesta solució aconseguirem estalviar tant com si poséssim carburant en una de baix cost?

Per comprovar-ho, a El Español han volgut fer la prova anant a diferents estacions de servei del barri madrileny de Vicálvaro. A la Repsol situada a l'avinguda Daroca 336, el preu era d'1,669 € el litre aquest dilluns. Es podrien reduir 10 cèntims per litre amb l'aplicació Waylet. D'aquesta manera, es pagaria 1,569 € el litre. Com que es tracta d'un vehicle amb un dipòsit de 50 litres de capacitat, omplir-lo costaria 78,45 €.

Quant es pagaria a Cepsa?

Cepsa és la següent gasolinera que visiten, en concret, a una localitzada a l'avinguda de la Democracia 41. El litre de combustible pujava a 1,679 €, però també ens podem beneficiar de la rebaixa de 10 cèntims amb la targeta de fidelització. El litre costaria 1,569 €, mentre que el dipòsit complet se situaria en els 78,95 €. La diferència en comparació amb Repsol és mínima, de només 50 cèntims en un tanc de 50 litres.

Cepsa
Els preus de Cepsa són similars als de Repsol. | Europa Press

Creus que resultarà més rendible omplir el dipòsit en una 'low cost'?

En aquest recorregut per diferents estacions de servei de Vicálvaro caldrà fer una parada a una gasolinera de baix cost. En aquesta ocasió serà una de Plenoil al carrer Pirotècnia 2. El preu del combustible puja fins a 1,477 €, encara que aquí no trobem cap mena de descompte. 

Després d'omplir el dipòsit caldrà abonar 73,85 €. Pel que fa a Repsol i Cepsa, l'estalvi arriba fins a 4,6 € i 5,1 €, respectivament, si posem 50 litres.

També es desplacen fins a Ballenoil, una altra 'low cost', que a primera vista hauria de comptar amb uns preus interessants. Tot i això, el litre de gasolina del 95 es paga a 1,557 €, la qual cosa implicaria un desemborsament de 77,85 € per omplir el dipòsit. Per tant, les seves tarifes s'assemblen força a les de les dues principals companyies del sector.

Primer pla d'unes mangueres d'una gasolinera.
A les estacions de servei 'low cost' et pots estalviar 5 € en omplir el dipòsit. | Getty Images

Quant puc estalviar en funció de la gasolinera?

Tal com acabem de comprovar, resulta més rendible posar gasolina en una estació de servei de baix cost. L'estalvi respecte a Repsol i Cepsa sol rondar entre 8 i 10 cèntims per litre. Si finalment decidim omplir el tanc, la diferència seria entre 4 € i 5,1 € a cada 50 litres.

L'elecció d'omplir el dipòsit en un lloc o un altre depèn dels gustos de cada conductor. Molta gent sol decantar-se per l'opció de més confiança, així com aquella que estigui més prop del seu lloc de residència.

Tanmateix, també cal tenir en compte altres detalls que passen desapercebuts, per exemple: les qualitats del servei, les prestacions que ofereix cada estació i les possibles esperes. A això se li uneixen els diferents additius que incorporen les companyies als carburants. L'última paraula la tindrà sempre l'usuari, que ha de valorar entre la qualitat o el preu. Són molts els conductors que es resisteixen a parar a les estacions 'low cost': sospiten que aquesta gasolina no els donarà el mateix rendiment a llarg termini.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp