Imatge d'una canya de cervesa sobre una taula i el fons desenfocat

El genial truc per refredar la cervesa en només 3 minuts i sense congelador

Tindràs la cervesa sempre freda sense necessitat de ficar-la a la nevera

La cervesa és una de les begudes de lʻestiu per excel·lència. Consumida amb moderació, ens pot ajudar a treure'ns aquesta sensació de calor asfixiant que predomina a causa de les altes temperatures.

Per aconseguir-ho, el més important és que la llauna que vols prendre estigui ben freda. No obstant això, potser a tu també t'ha passat allò d'anar a agafar-ne una i adonar-te que no en tens cap a la nevera.

Tot i que això, a primera vista, pot semblar un drama, la veritat és que hi ha un mètode molt efectiu que t'ajudarà a solucionar-ho. Per dur-ho a terme, només necessitaràs uns quants productes que segur que ja tens preparats a casa.

Així podràs refredar la cervesa en només uns minuts

Perquè una cervesa que acabes de ficar a la nevera estigui ben freda poden passar hores. No obstant això, si proves un dels trucs més efectius que trobaràs, la tindràs llesta en tan sols tres minuts.

Gerra cervesa freda
Gaudir d'una cervesa ben freda sempre és un luxe a l'estiu | Getty Images

Sí, com ho sents. Només aquesta petita quantitat de temps és necessària per poder gaudir de la teva beguda més freda que mai. A més, no cal introduir-la ni al congelador ni tampoc a la nevera. Segur que aquest consell et salvarà més d'una vegada.

Què necessites per fer el truc?

Amb l'objectiu de fer aquest truc i que sigui efectiu al 100%, l'únic que necessites és preparar una galleda de bona mida. Si no en tens, també pots fer servir un bol on càpiga la quantitat de llaunes o d'ampolles de cerveses que necessitis refredar.

Un altre dels productes que no poden faltar és l'aigua, així com uns quants glaçons de gel. Tot i això, en aquesta ocasió, l'ingredient que ho canviarà tot és la sal. Aquest producte serà imprescindible perquè el truc faci la seva màgia.

Així pots refredar la teva cervesa en poc temps

Quan tinguis tots els elements necessaris, ja només queda posar-te fil a l'agulla i comprovar amb els teus propis ulls com funciona aquest excel·lent mètode.

El primer que has de fer és col·locar la cervesa que vulguis refredar, tant si són llaunes com si són ampolles o terços, dins la galleda o bol que has preparat en primer lloc. Quan ho tinguis tot llest, afegeix també els glaçons de gel.

A continuació, afegiu l'aigua fins que us assegureu que la cervesa queda ben coberta. Ja només queda el darrer pas perquè vegis com funciona. Finalment, afegeix-hi un grapat de sal. Quan passin tan sols tres minuts, podràs gaudir de la teva cervesa sense que ni tan sols hagi tocat la nevera o el congelador.

Primer pla de quatre cerveses
En només tres minuts gaudiràs d'una cervesa tan freda com la del bar | Getty Images

 

La raó per la qual la sal refreda la cervesa

Tot i que sembla màgia, la veritat és que la sal refreda la cervesa d'aquesta manera a causa de la reacció endotèrmica. Per poder dissoldre's, la sal necessita calor. Per això, quan l'afegim a l'aigua amb el gel, absorbeix la calor present a la llauna o ampolla.

Gràcies a això, aconsegueix que la cervesa del cub es refredi molt abans que si no afegissis sal durant el procés. No obstant això, encara que aquest és un truc que sí que funciona, la veritat és que has de tenir en compte alguns aspectes. Per exemple, has de saber que, com més quantitat de cervesa posis, més lent es refredarà.

Per això, un segon truc consisteix a separar en diverses galledes o recipients les llaunes o ampolles de cervesa. D'aquesta manera, estareu creant el vostre propi procés de refrigeració. Mai més no tornaràs a patir el problema que la beguda estigui calenta.