Dues nenes amb motxilla escolar

El truc per netejar la motxilla i deixar-la com nova abans de tornar a l'escola

Segueix aquests consells i deixa la motxilla com a nova

La motxilla escolar és un dels objectes més indispensables pels teus fills. Tot i això, el seu ús habitual fa que també guardi un major nivell de brutícia en comparació amb altres estris del seu dia a dia.

Els nens guarden des del seu material escolar fins al seu entrepà, cosa que fa que, a final de curs, acabi plena de molles, colors, etc. A més, en ser utilitzada diàriament, també és natural que l'exterior no llueixi com ens agradaria de bé.

Per solucionar aquest problema, hi ha alguns trucs que no et deixaran indiferent. Tant si la motxilla es pot introduir a la rentadora com si no, ja no hi haurà cap problema a l'hora de deixar-la com a nova.

Amb aquest truc netejar la teva motxilla serà més fàcil que mai

En cas que la motxilla escolar es pugui ficar a la rentadora, la veritat és que ja tens bona part del camí fet. Per assegurar-te, sempre és bo mirar l'etiqueta per triar el programa adequat, així com el detergent.

Imatge d'una persona posant una rentadora
Renta la teva motxilla a la rentadora com si fos qualsevol altre peça de roba | CANVA

Buida la motxilla abans de rentar-la

Quan t'hagis assegurat que es pot rentar a l'electrodomèstic sense cap problema, el següent que has de fer és treure tot el que hi hagi a dins. Això és important per no interferir en el resultat i per evitar que es faci malbé la rentadora.

Per fer-ho, revisa tots els compartiments i butxaca, no només el gran. Tots els objectes que trobis els pots ficar en una altra motxilla o capsa perquè no es perdin, sobretot si són necessaris per al dia a dia.

Introdueix a la rentadora

Quan tinguis la motxilla buida, ja està tot a punt per començar amb la neteja. Per això, l'únic que has de fer és ficar-la a la rentadora com si fos qualsevol altra peça i tria el programa adequat.

En cas que la motxilla escolar tingui corretges o cintes, un bon consell és introduir-la a l'interior d'un sac especial per a bugaderia o objecte de característiques similars. D'aquesta manera, evitaràs que es faci malbé durant la rentada o que les corretges s'enredin a la rentadora.

Primer pla de l'interior del tambor d'una rentadora
Fes servir el programa que millor s'adapti a les característiques de la motxilla | Getty Images

Què fer si has de netejar la motxilla a mà

Si tens una motxilla que es pugui ficar a la rentadora, ja veus que netejar-la i deixar-la com a nova és molt senzill. No obstant això, n'hi ha que no accepten aquest mètode de rentat, de manera que hauràs de dur a terme tot el procés a mà.

El primer que has de fer, de nou, és assegurar-te que la motxilla estigui buida. Quan treguis tots els objectes del seu interior, segueix els passos següents i fes que torni a lluir com a nova.

Revisa l'etiqueta

A les motxilles que no accepten la neteja en màquina és de vital importància donar una ullada a l'etiqueta. D'aquesta manera, podrem conèixer quins són els productes que es poden fer servir per netejar-la. En cas contrari, correrem el risc de fer-la malbé durant el procés.

Primer pla d'una mà amb un guant rosa d'una persona mentre neteja amb aigua i sabó
També pots netejar-la amb aigua tèbia i detergent | Catalunya Diari

Neteja a mà la motxilla

Per rentar a mà la motxilla, el pas següent consisteix a introduir aigua tèbia en un recipient d'una mida adequada per poder ficar a dins tota la motxilla. Afegeix també una mica de detergent suau perquè quedi lluent.

Després, submergeix la motxilla a la barreja i frega ajudant-te d'un drap o d'un raspall de neteja, en cas que en tinguis un a casa. A més a més, és important fregar amb més força sobre les taques o on hi hagi més brutícia acumulada.

Esbandida i deixa assecar

Quan hagis rentat i fregat la motxilla, l'únic que has de fer és esbandir bé. Assegura't que no hi hagi restes de detergent ni a l'interior ni a l'exterior i, per acabar, deixa que s'assequi a l'aire lliure. Com veus, seguint aquests senzills trucs la teva motxilla escolar tornarà a lluir com el primer dia en tan sols minuts.