Imatge d'uns quants glaçons de gel

Amb un glaçó pots saber si una joia és de plata: el truc dels joiers

Aquest és el senzill però efectiu truc dels joiers per comprovar si una joia és falsa o no

A qui no li agrada una joia? Sigui comprada per nosaltres mateixos o regalada, sol ser un dels regals estrella per a moltes persones. No obstant això, hi ha alguna manera d'assegurar-nos que realment és una joia autèntica? O potser és una falsificació?

 

La veritat és que hi ha diferents elements en què podríem fixar-nos a l'hora de comprar una joia i assegurar-nos que no ens estafaran (com comentarem més endavant). És veritat que una cosa que sol passar molt sovint és que compres una joia pensant que és de plata autèntica, quan en veritat no ho és.

 

Amb la finalitat d'ajudar-nos en aquest sentit, recentment s'ha descobert un truc veritablement al·lucinant (perquè és senzill i pràctic), que podria ser molt útil a l'hora de saber del cert si una joia és o no de plata.

 

Quin és el truc amb un glaçó per saber si una joia és o no de plata autèntica?

 

Com et pots imaginar, només necessites un glaçó de gel. De manera que, si et trobes a casa, només has de treure un petit glaçó del teu congelador. Això sí, qui ens dona aquest consell ens proposa una cosa que hauríem de tenir en compte en tot moment abans de començar: no ha de ser ni massa gran ni massa petit (una mida mitjana seria l'ideal).

Seguidament, col·loca un tros de tovalló absorbent sobre el taulell de la cuina i, després, ubica a sobre seu el glaçó de gel. Ara, col·loca la joia suposadament de plata damunt del glaçó de gel. Què hauria de passar ara si ens trobem davant d'una peça de metall de veritat? El glaçó de gel es fondria ràpidament.

 

Però, si ens emportem la terrible sorpresa que el glaçó de ferro es fon lentament, a poc a poc, en lloc de molt ràpid… has de saber que és prou possible que la joia no sigui de plata.

 

Com veiem, la clau és seguir els passos i observar amb compte què és el que passa amb la nostra joia després. Pocs minuts més tard, en sabrem la resposta.

 

Imatge d'una mà amb joies
Com podem saber si una joia de plata és realment de plata? | GETTY IMAGES

 

Què podem fer a l'hora de comprar una joia i evitar que ens enganyin?

 

Hi ha diverses mesures que es poden prendre per evitar comprar joies falses o imitacions. Comprar de venedors fiables, especialment amb bona reputació, és una manera d'evitar comprar joies falses.

 

També va bé aprendre a reconèixer les característiques de les joies autèntiques o obtenir un certificat d'autenticitat proporcionat per un expert en joieria pot garantir l'autenticitat de la peça.

 

De la mateixa manera, també es pot verificar les troballes, com ara el tipus de metall utilitzat.Tot i que és lògic, no hem de comprar joies a preus massa baixos. Si un preu sembla massa bo per ser veritat, és probable que la joia sigui falsa.

 

Tampoc ho solem fer gaire, però podria ser recomanable investigar sobre el venedor. Fer una investigació prèvia sobre el venedor i la seva reputació pot ajudar a determinar si és fiable o no.

 

És important tenir en compte que encara que es prenguin totes aquestes mesures, encara hi ha un risc de comprar joies falses. Tot i això, aquestes mesures poden ajudar a reduir el risc i assegurar-se que s'està comprant joies autèntiques.

 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp