Muntatge d'una noia dutxant-se al bany de casa

Gran truc: la manera fàcil de treure l'òxid de l'aixeta i deixar-la com a nova

TikTok revoluciona la neteja de la llar amb un truc per eliminar l'òxid de les aixetes fàcilment

Les tasques de la llar són una part essencial de la nostra vida diària per mantenir la nostra casa neta i en ordre. Tot i això, sovint enfrontem desafiaments, especialment quan es tracta d'eliminar la brutícia persistent en certes àrees.

Per sort, les xarxes socials s'han convertit en una veritable font de trucs, i tenim el mètode definitiu per deixar l'aixeta com si fos nova.Les aixetes són elements essencials a casa nostra, ja que ens permeten accedir a l'aigua que necessitem per a la nostra higiene, la nostra salut i la nostra cuina.

Tot i això, també pateixen el pas del temps i l'efecte de la calç, que pot provocar que s'oxidin i perdin la seva brillantor original. Això no només afecta l'estètica del nostre bany o la nostra cuina, sinó també la qualitat de l'aigua que hi surt.

Per evitar que les aixetes es deteriorin i s'omplin d'òxid, és important netejar-les amb freqüència i utilitzar productes adequats que els protegeixin i mantinguin en bon estat. Però, si ja és massa tard i les teves aixetes estan rovellades, hi ha una solució molt senzilla i econòmica que pots fer tu mateixa a casa amb dos ingredients.

Aquest és el truc definitiu per eliminar l'òxid de l'aixeta fàcilment

Per fer aquest truc casolà per treure l'òxid de l'aixeta només necessites dues coses: una llimona i bicarbonat de sodi. Aquests dos ingredients són molt comuns a qualsevol cuina i tenen propietats molt beneficioses per a la neteja.

D'una banda, la llimona és un potent desinfectant i desengreixant natural, que a més aporta una aroma fresca i agradable. D'altra banda, el bicarbonat de sodi és un producte molt versàtil i eficaç per eliminar les taques, la brutícia i les males olors.

La combinació d'aquests dos ingredients crea una reacció química que ajuda a dissoldre l'òxid i la calç que s'acumulen a algunes àrees del bany, deixant-los nets i brillants. A més, aquest truc és molt ecològic i respectuós amb el medi ambient.

Muntatge amb diversos productes de neteja i un cercle amb una mampara de dutxa bruta
Oblida't de productes específics: la llimona amb bicarbonat és una opció ideal per netejar les aixetes | Getty Images Signature

Com ho pots fer a casa?

Seguint els passos recomanats per la usuària de TikTok @yolandavaquitay, el truc per treure l'òxid de l'aixeta amb llimona i bicarbonat de sodi és molt fàcil de fer. Només trigaràs uns minuts. Pren-ne nota.

En primer lloc, talla una llimona per la meitat i esprem una de les parts sobre un recipient. Reserva l'altra part per més tard. Afegeix-hi una cullerada de bicarbonat de sodi al suc de llimona i barreja'l bé fins a formar una pasta.

Aplica la pasta sobre l'aixeta amb una esponja o un drap suau, cobrint bé tota la superfície rovellada. Deixeu actuar la pasta durant uns 15 minuts perquè faci efecte sobre l'òxid.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de LIDL al teu WhatsApp!

Mentrestant, talla l'altra meitat de la llimona a rodanxes fines. I col·loca-les sobre l'aixeta, pressionant lleugerament perquè s'adhereixin. Deixa reposar les rodanxes de llimona durant 15 minuts més perquè reforcin l'acció del bicarbonat.

Passat aquest temps, retira les rodanxes de llimona i la pasta amb aigua tèbia, fregant amb una esponja o un drap suau per eliminar les restes d'òxid. Finalment, eixuga bé l'aixeta amb un drap sec i suau, i admira el resultat.

Quins altres consells pots seguir per cuidar les teves aixetes?

A més d'aplicar aquest truc per treure l'òxid de l'aixeta, hi ha altres mesures que pots seguir per cuidar les aixetes i perllongar la vida útil. Per exemple, neteja les aixetes amb regularitat amb un drap humit i sabó neutre, per evitar que s'acumuli la brutícia i la calç.

També has d'evitar utilitzar productes abrasius o corrosius que puguin fer malbé el material o l'acabat d'aquests. A més, cal tancar-les bé després d'usar-les, per evitar que gotegin i malbaratin aigua.

Amb aquests consells i el truc per treure l'òxid de l'aixeta amb llimona i bicarbonat, podràs gaudir d'unes aixetes netes, boniques i funcionals. Prova-ho i veuràs com les teves aixetes recuperen el seu aspecte original.