Imatge d'El Corte Inglés

Els grans centres comercials d'Espanya ja no són el que eren: no hi ha clients

El Corte Inglés reorganitza la seva plantilla i força la plantilla més veterana la seva marxa

La cadena de grans magatzems ha anunciat als sindicats que realitzaran un pla de reorganització a la seva plantilla afectant més de 600 empleats, especialment més grans de 59 anys. Una mesura que consideren necessària davant de la caiguda de vendes i el tancament de diversos centres comercials des de la pandèmia.

Aquesta decisió preocupa els més de 85.000 treballadors d'El Corte Inglés, que han vist reduir el nombre de plantilla i de punts de vendes de manera gradual. Des que Marta Álvarez va prendre la presidència de la cadena sembla no trobar la fórmula d'arribar al nou format de vendes entre els clients.

Marta Álvarez presidenta d'El Corte Inglés
Marta Álvarez presidenta d'El Corte Inglés | El Corte Inglés

De fet, el famós Comitè de Direcció a cinc ja està aturat amb una gestió erràctica i col·lapsada de Marta Álvarez i del president CEO, Víctor del Pozo. En lloc d'assumir els errors i prendre mesures que rectifiquin el bon camí de la cadena, Marta Álvarez mostra distància amb els fitxatges després de prescindir del CEO: José María Folache i Santiago Bau.

Una situació que cal afegir a la batalla legal entre Dimas Gimeno i la direcció d'El Corte Inglés. L'empresari, que va presidir El Corte Inglés entre el 2014 i el 2018, amenaça de rellançar una batalla un cop cobri el tercer termini de 30 milions d'euros que li queda per cobrar.

Una batalla que amenaça d'obrir diversos fronts judicials: adopció de les dues germanes, Marta i Cristina per Isidro Álvarez, la presumpta el·lusió fiscal a Fent pel pagament a l'herència, o les intervencions a les gravacions de Florencio Lasaga i Carlos Martínez Echevarría, el Clan dels navarresos.

Els empresaris Gimeno Álvarez ja han realitzat diversos avisos que així que cobrin el tercer termini per la venda de les seves accions a Marta i Cristina Álvarez Guil. Aquests estan disposats a posar en marxa un altre procés judicial contra l'actual presidenta que els va acomiadar de la direcció.

Pla d'una botiga de roba amb un cartell de rebaixes
Els empleats es mostren preocupats per la caiguda de clients al Corte Inglés | Europa Press

Uns problemes que se sumen que El Corte Inglés ja no ven i els que primer noten aquesta realitat, són els empleats. El Corte Inglés en anys anteriors era una gran cadena de magatzems, com l'anglesa Harrods, que permetia una relació perfecta de compres i venda, especialment a les campanyes.

En el darrer any, aquesta sinergia circular ha demostrat que els clients tenen una nova forma de consumir, juntament amb la mala relació en la direcció aquesta situació preocupa la plantilla que veu com la dinàmica de dècada va decaient.A El Corte Inglés ja no es fan les coses tan bé com abans. Tant empleats com clients noten aquesta deficiència i es reflecteix a les dades. Cal canviar com més aviat millor la tècnica.

La campanya de Nadal sempre ha estat la més important, ja que representa el 25% de la facturació anual de l'ECI. Això exigeix maquillar els comptes al tancament de l'exercici fiscal, que s'acaba el dia 28 que ve.

José María Folache, encarregat del nucli del negoci, dels centres, no ha aconseguit que els centres tornin a omplir-se de clients, a tenir vida comercial. Des que va arribar al lloc de negoci, totes les decisions que ha pres han donat tot el contrari, allunyant la clientela. La queixa més habitual dels clients és que fins fa poc a El Corte Inglés trobaves de tot, ara hi falten articles.

D'altra banda, Santiago Bau, va entrar quan El Corte Inglés va signar amb la Mútua en accions, una decisió que des de la cadena van perdre el poder d'Assegurances El Corte Inglés i està afectant de manera directa la secció Viatges El Corte Inglés, un projecte estrella per a l'agència de viatges i la cadena, secció creada per Víctor del Pozo.

Tot plegat suma, que una marca assentada com és El Corte Inglés que es trobava als principals llocs de vendes als rànquing nacionals, ara no trobis el nom de la cadena. Un canvi que s'està reclamant des de dins i a totes les escales, ja que consideren que l'acomiadament no és la millor solució.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!