Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una nevera per dins amb diversos aliments

Els graus que has de ficar als teus electrodomèstics per estalviar molts diners

Tingues en compte aquests consells per estalviar a la teva factura

La factura de la llum s'ha convertit en un maldecap durant aquest estiu. A més, sembla que la situació que ens espera la temporada que ve no serà molt millor.

Actualment, estalviar és imprescindible. Per això, hi ha una sèrie de trucs molt fàcils de dur a terme. Tot i que mai t'ho hagis preguntat, jugar amb els graus dels teus electrodomèstics pot fer molt per la teva factura.

Gràcies als consells següents, notaràs com baixa la xifra des del primer mes. L'únic que has de fer és estar pendent de la temperatura, així com de convertir casa teva en una de més eficient energèticament, cosa que pots fer tenint en compte els següents punts.

Imatge d'una mà amb un comandament de l'aire condicionat
Estalvia en la factura de la llum canviant uns graus els teus electrodomèstics | Getty Images

Els graus recomanats per estalviar a la factura

Tots els consells són benvinguts quan l'objectiu és estalviar uns quants euros al final del mes. Tenint en compte els graus a què poses els teus electrodomèstics, sobretot els que més consumeixen, podràs notar la diferència des del primer moment.

A continuació, et deixem una sèrie de trucs que voldràs posar en pràctica com més aviat millor. A més, gràcies a ells, també estareu fent un favor al medi ambient.

1. Aire condicionat

L'aire condicionat ha esdevingut un dels aparells imprescindibles aquest estiu. Amb diverses onades de calor seguides, ha estat l'electrodomèstic més ben valorat aquests mesos. Tot i això, també és un dels que més consumeixen.

En cas que el tinguis unes tres hores al dia, canviar-lo de 21 graus a 25 podrà suposar un estalvi d'uns 10 euros al mes, cosa que ja es començarà a notar a la factura.

Així mateix, en cas que ho posis 10 hores diàries, passar-ho de 21 graus a aquests 25 suposa un estalvi de ni més ni menys que 17 euros. I això ho hauràs aconseguit a través d'un senzill clic al comandament.

Primer pla d'una mà agafant un comandament de l'aire condicionat
Pujar quatre graus l'aire condicionat pot suposar una gran diferència | Getty Images

2. Ventilador

Tot i ser un electrodomèstic molt valorat, la veritat és que no totes les llars tenen l'oportunitat de tenir encès l'aire condicionat. De fet, ni tan sols totes les cases compten amb un.

Tot i això, si ho tens i vols estalviar encara més, pots canviar l'aire condicionat per un ventilador, cosa que suposarà només un cost d'1,45 euros al mes. És a dir, podreu estalviar fins a 288 euros per any.

3. El frigorífic

Un altre dels electrodomèstics imprescindibles a qualsevol llar és el frigorífic. També, aquest és l'aparell que més consumeix. Per aquest motiu, tenir ben controlada la temperatura a què es troba és de vital importància.

Per estalviar, col·loca el congelador a -18 graus i la nevera a 5. A més, és important que redueixis el nombre de vegades que l'obres a menys de 10 diàries. Així disminuiràs la despesa fins a un 20%.

Noia obrint una nevera
Intenta limitar al màxim les vegades que obres la nevera | Getty Images

4. Dutxa

La temperatura de la dutxa també és important tenir-la en compte. En primer lloc, cal tenir clar que l'ideal és que el temps de durada no sobrepassi els cinc minuts diaris. A més, els graus no han de ser gaire elevats.

Tenint en compte aquests consells senzills podràs estalviar fins i tot uns 40 o 50 euros cada any. Això, sumat a les altres xifres, suposarà una bona baixada a les teves factures.

Com estalviar de més a les hores de més calor

Tot i que tenir en compte els graus dels electrodomèstics és molt important, no és l'únic que pots fer per reduir la teva factura. Durant les hores de més calor, l'ideal és aprofitar tots els elements de casa teva, com ara tendals o persianes, per cobrir els finestrals i no deixar que el sol penetri. Això pot suposar un estalvi de fins al 30%.