Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una persona somrient assenyala cap a una mà amb guants blaus que neteja una superfície amb un drap i un ruixador.

La guia definitiva per desinfectar eficientment la teva llar: els trucs que no sabies

Aprèn els mètodes més efectius i ràpids per garantir una llar lliure de gèrmens, especialment a l'estiu

Mantenir una casa neta i desinfectada és essencial, especialment a l'estiu. Ja que és quan els bacteris proliferen per l'augment de les temperatures.

Tot i que hi ha certs trucs que permeten desinfectar la teva llar de manera eficient, utilitzant mètodes accessibles i efectius. Ideal per a qualsevol persona que vulgui tenir una casa neta i lliure de gèrmens.

Cal destacar que l'acumulació de bacteris i virus a les superfícies de casa nostra pot ser perjudicial per a la salut. Una desinfecció regular no només manté l'ambient net, sinó que també prevé malalties i al·lèrgens.

Persona netejant una estufa amb guants grocs i un drap blau, amb un requadre que mostra una altra persona netejant una finestra amb un drap groc.
Per a una desinfecció eficaç, necessitareu alguns productes bàsics | Syda Productions, Yuganov Konstantin, catalunyadiari.com

Materials necessaris per a una desinfecció eficaç

Per a una desinfecció eficaç, necessitaràs alguns productes bàsics que pots trobar fàcilment a botigues o supermercats:

  • Desinfectants multiús: Preferiblement amb base d'alcohol o lleixiu.
  • Draps de microfibra: Ideals per netejar sense deixar residus.
  • Guants de neteja: Per protegir les mans de productes químics.
  • Raspalls i esponges: Per a àrees difícils d'assolir.
Fotomuntatge amb fons d'una banyera blanca, al capdavant una rodona vermella amb unes mans netejant una banyera i una persona sorpresa
El bany acumula molts bacteris, per la qual cosa és crucial desinfectar-lo amb productes de qualitat | Dean Drobot, Getty Images, ben-bryant, Robert Kneschke

Passos per a una desinfecció efectiva

  1. Abans de començar a desinfectar, és important netejar la superfície de pols i brutícia. Fes servir un drap de microfibra per treure la pols de mobles, prestatges i altres superfícies visibles. Aquesta neteja preliminar assegura que els desinfectants siguin més efectius.
  2. Aplica el desinfectant prestant especial atenció a les àrees d'alt contacte com a manetes de portes, interruptors de llum i controls remots. Deixa actuar el producte durant el temps recomanat pel fabricant per assegurar una eliminació completa dels gèrmens.
  3. No oblidis els tèxtils de casa teva, com cortines, coixins i catifes. Renteu-los regularment seguint les instruccions del fabricant. Per a una desinfecció addicional, pots utilitzar un netejador de vapor, que és altament efectiu per matar bacteris sense productes químics.
  4. Una bona ventilació és crucial per mantenir l'aire fresc i lliure de contaminants. Obriu les finestres durant almenys 15 minuts al dia per permetre la circulació d'aire. Això és especialment important durant l'estiu a Espanya, on les altes temperatures poden afavorir la proliferació de bacteris.
Muntatge amb una persona passant l'aspirador i una dona gran amb un somriure
No oblidis els tèxtils de casa teva | Syda Productions, Getty Images

Mètodes addicionals per mantenir una casa neta

El vinagre blanc i el bicarbonat de sodi són excel·lents per netejar i desinfectar de manera natural. A més, les làmpades de llum ultraviolada poden ser una bona inversió per desinfectar àrees específiques sense químics.

Així mateix, estableix una rutina de neteja setmanal que inclogui totes les àrees de la casa. D'aquesta manera, et podràs assegurar que cap superfície quedi oblidada.

Mantenir una casa neta i desinfectada no ha de ser una tasca àrdua. Amb els materials adequats, pots assegurar una llar lliure de gèrmens, brindant un ambient segur i saludable per a la teva família.