Imatge d'un dels establiments IKEA Dissenya que hi ha a Catalunya

Ikea anuncia l'obertura de noves i grans botigues a Catalunya

La firma preveu augmentar més d'un 18% la plantilla a Catalunya en els dos propers anys amb l'obertura de fins a 12 nous punts de contacte

Gran notícia d'Ikea a Catalunya. La firma sueca invertirà 10 milions d'euros en dues botigues urbanes a Barcelona, una a l'avinguda Diagonal i una altra al centre comercial Glòries. Es preveu que els dos establiments, els primers d'aquest format a la ciutat comtal, obrin portes a l'estiu.

La multinacional sueca preveu crear més de 100 llocs de treball directes. El punt de venda de la Diagonal tindrà 1.525 metres quadrats comercials en dues plantes, amb una exposició de més de 2.500 productes, 1.000 dels quals de venda directa.

També tindrà una zona de restauració amb terrassa a l'avinguda. El de Glòries tindrà 1.622 metres quadrats comercials en una planta, amb el mateix nombre de productes en exposició i de venda directa i també amb espai de restauració.

El mercat català, prioritari per Ikea

D'altra banda, la marca ha anunciat que l'espai de planificació que tenia des del 2021 a la Diagonal serà transformat en un format temporal dirigit a assistir les necessitats de les empreses. Es tracta d'un projecte pilot a Espanya en el qual les empreses podran dissenyar projectes d'interiorisme per als seus negocis.

Les noves obertures s'emmarquen en l'estratègia d'expansió de la companyia, que té els focus prioritaris en el mercat català, al costat del de Madrid i del d'Andalusia. La firma preveu augmentar més d'un 18% la plantilla a Catalunya en els dos propers anys amb l'obertura de fins a 12 nous punts de contacte.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

El polígon de Valls, més gran

D'altra banda, la multinacional Clarion Partners Europe construirà dues «grans» naus logístiques al polígon industrial de Valls, una d'elles tindrà 21.000 metres quadrats i l'altra 9.000. El complex disposarà d'una superfície construïda de 30.000 metres quadrats, amb 11,5 metres d'alçada lliure, 32 portes de moll i més de 300 places d'aparcament.

L'empresa nord-americana ha comprat un terreny de 53.000 metres quadrats, situat al voltant d’altres companyies com Ikea, Kellogg’s, Lear Corporation i Griffith Foods. Carbonell Figueras és la promotora del projecte i està previst que l'edifici estigui enllestit el tercer trimestre d'enguany.

La Cambra de Comerç ha celebrat la inversió aquest dilluns i diu que suposarà una "bona injecció econòmica" pel territori.