YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Ikea anuncia que deixa de publicar el seu tradicional catàleg després de 70 anys

La companyia sueca ho justifica pel canvi en el comportament dels clients i en el consum de mitjans

Cartell d'un centre d'Ikea
Ikea ha anunciat aquest dilluns que deixarà de publicar el seu icònic catàleg després de 70 anys. | IKEA

Ikea deixarà de publicar el seu catàleg anual després de 70 anys, segons ha informat aquest dilluns la companyia en un comunicat. L'empresa sueca ha destacat que els temps «estan canviant», per la qual cosa la companyia s'ha tornat «més digital i accessible, al mateix temps que adopta noves maneres de connectar-se amb més persones». En aquest sentit, ha assegurat que el comportament dels clients i el consum de mitjans «han canviat», per la qual cosa menys persones llegeixen actualment el catàleg d'Ikea que en anys anteriors.

La publicació d'Ikea va aconseguir el seu punt àlgid l'any 2016 quan es van distribuir 200 milions de còpies, en 69 versions diferents, 32 idiomes i en més de 50 mercats. Ikea ha ressaltat que té un «llegat fenomenal» dels 70 anys del seu catàleg, que s'ha convertit en una publicació «icònica i estimada», així com un «factor d'èxit important» perquè la companyia pogués arribar a moltes persones de tot el món.

«Ikea mira cap al futur amb entusiasme»

«Inter Ikea Systems BV, el franquiciador mundial d'Ikea, ha pres la decisió racional d'acabar respectuosament la reeixida carrera del catàleg Ikea i mirar cap al futur amb entusiasme», ha apuntat la companyia en el seu comunicat. En aquest sentit, el director general d'Inter Ikea Systems, Konrad Güss, ha explicat que «Ikea continuarà inspirant i ajudant a la gent en les seves necessitats i somnis amb noves i apassionants eines, a través de formes, canals i formats nous i existents».

Aquesta és una nova decisió de futur de la companyia sueca, que se suma a l'aposta per botigues urbanes de format petit —com la que obrirà pròximament a Lleida—, deixant de banda el format de gran magatzem. Així, en aquests espais, els clients troben assessorament en el disseny de la seva llar, tot i que els productes s'han d'encarregar a través de la pàgina web.


Comentaris

envia el comentari