Muntatge amb mans d'una persona gran i un cercle amb diversos bitllets d'euro

L'Imserso revela la forma de passar d'una pensió de 480 € a una de 900 €

Descobreix les quatre fórmules possibles per augmentar la teva pensió

Tothom sap que no tots els treballadors que acaben a l'ocàs de la seva vida professional arriben al mínim que requereix la Seguretat Social per cobrar una pensió contributiva.

El cas és que per a totes aquelles persones que no han cotitzat el que caldria, l'Imserso els atorga una paga o pensió no contributiva. Encara que bé és cert que aquesta quantia és força pobra, de tot just 480 € al mes.

Així doncs, molts dels afectats volen conèixer com poden doblar aquesta quantia que perceben cada mes. El cas és que hi ha diverses maneres d'aconseguir-ho. Això sí, sempre que es compleixin uns requisits fixats.

La veritat és que la pujada d'aquesta quantitat només es pot fer amb les cotitzacions. En primer lloc, has de saber que l'edat de jubilació ordinària a Espanya el 2023 és de 65 anys. Parlem d'aquesta edat concreta si es cotitza un mínim de 37 anys i 9 mesos.

Muntatge amb les mans d'una persona gran subjectant bitllets d'euro i un cercle amb un jubilat amb cara de pensatiu
Hi ha diferents camins perquè la teva pensió sigui més elevada. | Getty Images, Studioroman

Si voleu passar d'una pensió de 480 € a 900 € mensuals, pren nota

En cas que no s'arribi a aquesta xifra i sigui menor de 37 anys i 9 mesos, l'edat de jubilació arribaria a 66 anys i 4 mesos. Referint-nos a aquells que no aconsegueixen percebre una pensió no contributiva, estem parlant dels treballadors que no han arribat a cotitzar 15 anys.

Aquells que hagin treballat més d'aquest període en la seva vida laboral podran rebre una pensió contributiva. Sempre que, dels seus 15 anys, dos han d'estar dins dels 15 anys anteriors a la sol·licitud.

Amb tot, cada treballador rebrà a la pensió el 50 % de la base reguladora per executar el càlcul d'aquesta quantitat. En cas que es busqui el 100 % de la base, caldrà certificar que la persona en qüestió ha cotitzat 36 anys i mig o més.

Aquells que no aconsegueixin arribar al llindar de 15 anys, rebran la pensió no contributiva de jubilació que es reparteix en 14 pagues. Ens referim a 12 pagues i dues més extres i 484,61 € al mes. La gran pregunta és: com podem augmentar aquesta pensió de jubilació i que arribi a uns dignes 900 € mensuals?

Jubilació flexible i parcial

Quant a la flexible, pots combinar l'abonament d'una pensió de jubilació amb la teva feina. Això sí, la jornada laboral es redueix de manera inversament proporcional a la xifra que et paguin de pensió.

Sobre la parcial podem parlar d'una reducció laboral del 25 % al 50 %. Això sí, has de conèixer que, si una jubilació d'aquest tipus es relaciona amb la contractació d'un treballador en atur o un amb durada fixada per acabar sent indefinit, la reducció arriba al 75 %.

Muntatge amb una parella de jubilats caminant i una mà amb bitllets d'euro
Si vols que creixi la teva pensió, estàs de sort. | Getty Images, Pressmaster

Jubilació demorada

La jubilació demorada et permet prolongar la teva carrera professional i cada any que treballis de més et recompensaran més del que penses. Entre les bondats que concediran, seran una d'aquestes tres opcions:

  • Un 4 % de la base reguladora per any treballat, independentment de l'edat ordinària a què t'has jubilat.
  • Un pagament entre 5.000 € i 12.000 € de caràcter únic per any treballat. I has de saber que puja en un 10 % si ens referim als treballadors amb 44 anys i 6 mesos cotitzats.
  • Finalment, et pots beneficiar d'una combinació d'ambdues modalitats.

Convenis especials

Aquests convenis s'adrecen a aquells cotitzants que no treballen en els temps més propers a l'edat de jubilació. Ens referim a un pagament mensual de les cotitzacions requerides, sigui per aportar, mantenir o augmentar el dret a les pensions.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!