Mercadona manté el seu pla d'inversions tot i la crisi del coronavirus . La pandèmia ha afectat tots els àmbits de la nostra societat, fins i tot als grans supermercats. I és que Mercadona , malgrat ser un dels supermercats amb més vendes durant la quarantena, va experimentar una caiguda de beneficis del 95%, i així ho va explicar la mateixa companyia.
Tot i la crisi del coronavirus, Mercadona va mantenir la xifra de 1.700 milions d'euros per al pla de transformació durant aquest mateix any 2020, i així ho farà durant els mesos següents.
1.700 milions per a una «transformació brutal»
Juan Roig, el president de Mercadona, ha acudit aquest dilluns 15 de juny a 'Empresas españolas liderando el futuro', cimera impulsada per la CEOE que tracta sobre la reactivació econòmica després de la crisi de la CoVid-19.
En aquesta reunió, Juan Roig ha explicat que aquesta inversió de 1.700 milions, que ja tenien prevista abans de l'arribada de la Covid , mantindrà tot i el succeït en els últims mesos. Amb ella, es pretén dur a terme una «brutal transformació de l'empresa», en la qual tenen previst obrir les més de 1.600 botigues situades a Espanya i Portugal.
! No et perdis entre els dies 15 i 25 de juny la Cimera Empresarial 'Empreses espanyoles: liderant el futur'
Més de 130 #empresasEn streaming a través del web de @CEOE_ESConsulta el programa a la web: https://t.co/tTeZMOCcXg#Nuestrofuturocomunpic.twitter.com/RhlABvY8S5- CEOE (@CEOE_ES) June 12, 2020
A més, ha insistit que, després d'aquesta crisi sanitària, començarà una crisi «molt dura econòmicament», i ha advertit que «caldrà estar preparats».
«Estic convençut que si hi ha empresaris i emprenedors honestos, hi haurà empreses. Si hi ha empreses que generen beneficis i ocupació, hi haurà riquesa, i si hi ha riquesa hi haurà molt benestar» ha explicat el president de Mercadona.
A més, també ha demanat que «es facilitin i empenyin» les inversions finalistes, per tal que la societat vegi a les empreses com «generadors de riquesa i benestar». Roig també ha explicat que cal posar en marxa «la necessària activació econòmica» del país després d'aquesta crisi sanitària i econòmica.
«El xoc més dur dels últims 100 anys»
A més de Juan Roig també ha obert la cimera Antonio Garamendi (president de la CEOE) i Pablo Illa (president d'Inditex). Aquesta cimera ha començat aquest dilluns 15 de juny i s'allargarà fins al dia 25 d'aquest mateix mes.
«És un cim sense precedents perquè el nostre objectiu és la reconstrucció. Venim amb ganes constructives i de sumar perquè són les empreses espanyoles, la iniciativa privada, la qual ha de posar en marxa de nou al nostre país» ha començat explicant Antonio Garamendi.
Us anunci que a partir del dilluns vam arrencar la Cimera Empresarial 'Empreses espanyoles: liderant el futur'
11 dies en els quals comptarem amb la intervenció de més de 130 #empresas espanyolesSegueix-lo en streaming a la web de @CEOE_ES#Nuestrofuturocomunpic.twitter.com/ilHCndrkOw- Antonio Garamendi (@agaramendil) June 12, 2020
Per la seva banda, tant Pablo Isla (Inditex) com Juan Roig (Mercadona), han demanat que s'incentivi la inversió per així poder tenir aquesta seguretat jurídica de la qual us parlàvem. I és que, segons Illa, «la seguretat jurídica és clau per generar inversions a llarg termini i generar ocupació».
Per la seva banda, la presidenta del Santander , Ana Botín, també ha tingut un lloc en aquesta cimera, i ha explicat que la crisi com «el xoc més dur dels últims 100 anys». Per Ana Botín, és essencial que el govern generi i mantingui ocupació, a més de donar suport al sector immobiliari i turístic.