Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla del cuiner Karlos Arguiñano

Karlos Arguiñano comparteix el seu truc per menjar amanides sempre fresques a l'estiu

Així pots evitar que les fulles verdes es posin dolentes

Estem de vacances, i encara que tinguem més temps lliure això no vol dir que ens vingui més de gust cuinar. Sense tenir en compte tots aquells fanàtics de la gastronomia culinària, la resta de gent pot ser que l'última cosa que vulgui fer sigui entrar a la cuina.

Ara bé, en el que tots estarem d'acord és que, independentment que ens agradi cuinar o no, sempre rebrem amb els braços oberts un plat fresc. Per això, si vols gaudir de menjars que no et robin gaire temps, Karlos Arguiñano porta la millor solució.

El truc de Karlos Arguiñano per conservar els aliments frescos

El veiem cada dia a la nostra televisió. El seu carisma, el seu talent i els seus acudits no deixen indiferent ningú. Potser no t'agrada el món culinari, però segur que l'hauràs vist més d'una vegada, i és que Karlos Arguiñano és el rei dels fogons.

Fa anys que comparteix les seves delicioses receptes amb els espectadors. De fet, sempre ha tingut una idea per a cada ocasió i, com no podia ser altrament, aquesta vegada ens torna a sorprendre. Tenint en compte l'època de l'any en què estem, el cuiner no ha dubtat a revelar, un cop més, un dels seus millors trucs.

I és que si tenim en compte les altes temperatures, és més que evident que la conservació de determinats aliments se'n veurà afectada. En aquest sentit, Arguiñano ha volgut compartir amb el públic la millor manera de mantenir l'enciam fresc.

Muntatge amb una cuina de fons i tres cercles amb amanides variades
Les amanides fresques són el plat estrella de l'estiu | Ivan Negru's Images

Com bé comentàvem anteriorment, durant els mesos d'estiu és habitual que canviïn els nostres hàbits i rutines, i juntament amb ells, la nostra alimentació. Per això, moltes persones recorren a plats que siguin fàcils i ràpids de preparar.

Un, com podràs deduir, és l'amanida. A més de ser saludable i molt versàtil (ja que se li poden afegir milers d'ingredients), l'enciam és una hortalissa que també té una part dolenta, i és que a mesura que passen els dies tendeix a tornar-se pàl·lida.

La seva conservació no és de les més fàcils d'aconseguir, precisament, ja que es tracta d'un aliment fresc que perd les seves propietats al cap de pocs dies. Ara bé, això té una solució fàcil si seguim la recomanació que ens dona Arguiñano.

Per això, el cuiner considera que una de les millors maneres de conservar aquesta hortalissa és separant les seves fulles. Així, doncs, si volem evitar que perdi el color verd intens i la textura, el millor que podem fer és separar-les abans de ficar-la a la nevera.

La manera més efectiva d'aconseguir això és rentar i escórrer, de manera meticulosa, cada fulla. Això sí, no t'oblidis d'utilitzar un centrifugador d'amanides, ja que si guardem les fulles humides és probable que acabin podrint-se per la humitat.

Primer pla del cuiner Karlos Arguiñano
Karlos Arguiñano és el rei dels fogons | GTRES

Com a últim pas, el xef aconsella que un cop les fulles estiguin seques, es guardin en un recipient tancat, com ara un 'tupper'. D'aquesta manera, estarem contribuint que la seva frescor i textura durin més dies.

Altres consells a tenir en compte

Amb la calor i la humitat és més fàcil que certs aliments es facin malbé abans d'hora. No obstant això, per evitar-ho, no volem perdre l'ocasió de recomanar-te alguns consells a l'hora de conservar els aliments a la nevera.

El primer, més bàsic i important de tots és el de mantenir la temperatura correcta al frigorífic. En aquest sentit, el que és aconsellable és que estigui a 4 ºC o menys, ja que així els microorganismes proliferen molt lentament.

També és aconsellable col·locar els productes que tinguin la data de caducitat més propera a primera línia. D'aquesta manera, seran molt més visibles sempre que obris la nevera, i evitaràs que es quedin caducats a dins.