Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un home travessant el carrer enmig d'una tempesta i amb cotxes darrere

L'AEMET llança un avís sobre les pluges i avança el dia que més ens mullarem

Les precipitacions es deixaran notar a gairebé tota la Península

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha llançat un avís respecte al temps que farà durant les pròximes jornades a Espanya. Avança l'aparició de pluges a tot el país , i posa el focus sobre un dia concret, quan les precipitacions seran més intenses.

A través de les xarxes socials aclareixen que «faran acte de presència a gairebé qualsevol punt del territori» el que resta de setmana. Afegeixen que seran «localment forts a l'àrea mediterrània i altres punts de la Península i Balears».

Per tant, el paraigua esdevindrà el nostre inseparable company durant aquests dies. Des de l' AEMET indiquen que el divendres tindrà lloc la jornada més plujosa.

La inestabilitat s'està imposant aquesta primera part de setembre. De moment, fins al cap de setmana predominaran les tempestes i xàfecs a la Península. El mal temps es podria agreujar a partir de dissabte amb el despenjament d'una DANA que deixaria molta més aigua.

Pel que fa a les temperatures, es mantenen molt suaus, fins i tot per sota del que és normal per a aquesta època de l'any. A punts de l'interior i altiplà nord, rondaran entre els 20 i 25ºC.

Persones amb paraigües caminant pel carrer mentre fa un temporal de pluja i vent
Les precipitacions seran més intenses divendres | EFE

El temps que farà aquesta setmana

Dimecres serà un dia força estable al conjunt del país, sense descartar tampoc els xàfecs en punts del nord, centre i est. A partir de dijous es preveu un lleuger empitjorament de la situació, encara que tampoc serà gaire pronunciat.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Les tempestes es deixaran notar sobretot als Pirineus i a les zones de muntanya de l'est peninsular, publica el portal eltiempo.es. Divendres està previst que un tàlveg s'aproximi a Espanya per l'Atlàntic.

Al començament del cap de setmana un embussament fred es despenjarà per l'occident i quedarà aïllat de la circulació. Com ja va passar amb la darrera DANA, també hi ha molta incertesa amb aquest fenomen. Encara no se sap amb exactitud la seva intensitat ni els punts que resultaran més perjudicats.

A més, queda per saber el comportament que adoptarà. Allò que en principi semblava una DANA, amb el pas de les hores s'ha anat convertint en una BFA (Borrasca Freda Aïllada). Es tractaria d'una borrasca simple, amb un reflex en superfície, però aïllada de la circulació general.

En qualsevol cas, totes les mirades estan posades avui en el divendres. A gairebé tot el territori peninsular es deixaran notar els forts xàfecs i les tempestes. També s'apreciarà aquest empitjorament de la situació a les Illes Balears.

Aquesta inestabilitat s'estendria al cap de setmana. La posició del sistema inestable a la part occidental de la Península garantirà les precipitacions a l'àrea atlàntica. El flux de llevant en superfície també farà que resultin afectades algunes àrees de la Mediterrània.

Durant el dissabte, les pluges no serien continuades durant tot el dia. Es produirien segons el desplaçament d'un sistema frontal, que deixaria tempestes a la part davantera.

Caiguda dels termòmetres el cap de setmana

Aquesta setmana, les temperatures continuaran sent suaus a la major part del país. Els valors tèrmics més elevats es produiran entre dimecres i dijous. Però amb el pas de les hores aniran disminuint de manera gradual.

Un cop arribats a dissabte serà més acusada aquesta caiguda. La presència de la pluja i el despenjament de la possible DANA faran que els termòmetres es continguin. En punts de Galícia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó i Comunitat de Madrid es mantindran al voltant dels 20ºC.

La situació serà diferent en àrees del Cantàbric, Catalunya i la vall de l'Ebre, on el mercuri podria superar els 30ºC.