Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto del logo de CaixaBank.

L'avís de CaixaBank sobre el pagament de compres amb targeta: canvi a la vista

Els clients de CaixaBank començaran a notar alguns canvis quan paguin amb les targetes

CaixaBank està fent una gran quantitat de canvis. Des que es va produir la fusió amb Bankia, els usuaris de l'entitat bancària noten que hi ha hagut diverses modificacions.

Tot i que sempre han volgut que aquests canvis no afectin gaire els consumidors, la veritat és que això no sempre és possible. Sobretot, quan parlem d'augmentar la seguretat en les compres dels seus clients.

Amb aquest mateix objectiu, evitar que es produeixin robatoris i fraus, des de l'entitat bancària han posat en marxa un nou canvi. Aquest, a curt termini, acabarà afectant la majoria dels usuaris.

Aquest és el canvi de CaixaBank que afectarà les compres amb targeta

Són molts els anuncis que hem rebut de CaixaBank aquests últims mesos. De forma recent, entre els avisos que més ha cridat l'atenció podem destacar el que afectarà les compres del dia a dia dels consumidors.

Imatge d'un home pagant amb targeta
El pagament amb Contactless canviarà a curt termini | Getty Images

Sobretot, a les compres que es duguin a terme de forma presencial a través del pagament amb Contactless. Aquest tipus de pagament, en què n'hi ha prou de posar la targeta sobre el datàfon per fer-ho, és dels més utilitzats per tots des de la seva arribada.

Tot i això, la nova Directiva Europea de Serveis de Pagament augmentarà la seguretat al respecte. Per aquest motiu, a partir d'ara, l'entitat indica que: «A les compres presencials Contactless, l'usuari haurà d'introduir el número secret PIN de la targeta amb més freqüència».

Com afectarà aquest canvi els usuaris?

És inevitable, per tant, que aquest canvi acabi afectant els usuaris. Tot i això, s'ha dut a terme d'una manera que no interrompi les compres del dia a dia, ja que l'objectiu és només dotar-les d'un extra de seguretat.

En aquest sentit, CaixaBank explica que: «L'únic canvi que notaràs és que hauràs d'introduir el teu número secret PIN en alguna de les compres Contactless».

Cal remarcar que abans, quan es feia una compra d'aquest tipus, no calia introduir el número PIN de la targeta. Això sí, sempre que l'import fos inferior a 50 euros. Això és el que canviarà d'ara endavant.

El límit per pagar amb Contactless canvia

La normativa canviarà aquest fet, tal com ja ha anunciat CaixaBank. A partir d'ara, quan s'acumuli en compres un import igual o més gran de 150 euros, l'entitat explica a la seva pàgina web que:

«Hauràs de verificar la teva identitat al terminal de pagament (datàfon) del comerç introduint el teu número secret PIN. D'aquesta manera, es garanteix que qui estigui fent la compra és el titular de la targeta».

Des de CaixaBank també han informat que, en alguns casos, pot aparèixer al terminal la necessitat de teclejar el número PIN. Sí, encara que intentis pagar fent ús del Contactless com fins ara. Perquè això aparegui, no caldrà introduir la targeta; sortirà sempre que portis acumulat un import en compres de 150 euros o més.

Targeta
A partir d'ara, caldrà introduir el número PIN | Getty Images

Això passarà si pagues amb el telèfon mòbil

Cada cop són més els usuaris que es deixen la targeta física a casa i fan ús del mòbil per pagar. Des de CaixaBank indiquen que, en aquests casos: «No caldrà introduir el número secret PIN, perquè la teva identitat ja haurà estat verificada prèviament».

En el cas que vulguis seguir fent les teves compres de forma més còmoda, fer servir el mòbil pot ser una bona solució. D'aquesta manera, evitareu haver de teclejar el PIN com indica CaixaBank.