Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge fotogràfic entre un conjunt de persones celebrant un premi de loteria i una persona trista

El que mai et van dir si perds un dècim de loteria premiat: com cobrar-ho

Que no s'estengui el pànic si perds un desè guanyador de la loteria: hi ha solucions per intentar recuperar-lo

Perdre un dècim de loteria premiat pot ser una experiència molt frustrant. Tot i això, no tot està perdut i hi ha solució per poder cobrar el premi que t'ha tocat.

Avui t'expliquem què fer si perds un dècim de loteria premiat i com pots intentar cobrar-ho. A més, us donarem alguns consells per guardar els vostres dècims de la Loteria de Nadal de manera segura i així evitar extraviar-los.

Això has de fer si perds un dècim de loteria premiat

La primera cosa de tot en cas de pèrdua d'un dècim és mantenir la calma. Perdre un dècim de loteria premiat és una situació estressant, però hi ha passos que pots seguir per intentar recuperar-ho.

1. Busca el desè

Abans de prendre qualsevol acció, assegureu-vos de buscar bé el desè. Revisa tots els llocs on podries haver-ho deixat: butxaques, carteres, calaixos, etc. De vegades, el desè pot estar en un lloc que no havies considerat.

Muntatge amb una imatge de fons de persones amb dècims de Nadal i una altra imatge d'un home trist
No et desesperis i segueix aquests passos per trobar el teu desè | Europa Press, Getty Images

2. Denúncia la pèrdua

Si després de buscar no trobes el desè, el pas següent és denunciar la pèrdua. Has d'acudir a la policia i presentar una denúncia. A la denúncia, inclou tots els detalls possibles sobre el desè: número, sèrie, fracció, i qualsevol altra informació rellevant.

3. Contacta amb Loterías y Apuestas del Estado

Un cop hagis presentat la denúncia, has de contactar amb Loterías y Apuestas del Estado. Ells us guiaran sobre els passos a seguir i us informaran sobre el procediment per intentar cobrar el premi.

4. Publica un anunci

Una altra opció és publicar un anunci en un diari local o a internet, indicant que has perdut un dècim de loteria premiat. Assegura't d'incloure les teves dades de contacte perquè, si algú troba el desè, t'ho pugui tornar.

Recomanacions per guardar els dècims de la Loteria de Nadal

Per evitar perdre un dècim de loteria premiat en el futur, segueix aquests consells:

  • Guarda els dècims en un lloc segur: Tria un lloc segur i específic per desar els teus dècims de loteria. Pot ser una caixa forta, un calaix amb clau, o qualsevol altre lloc on sàpigues que estaran protegits.
  • Fes-ne una còpia: Fes una fotocòpia o fes una foto dels teus dècims. D'aquesta manera, tindràs un registre dels números i sèries en cas de pèrdua. Guarda aquestes còpies en un lloc diferent del dels dècims originals.
  • No comparteixis fotos a xarxes socials: Evita compartir fotos dels teus dècims a xarxes socials. Això pot atraure persones amb males intencions que podrien intentar robar el premi.
  • Revisa els teus dècims regularment: Revisa els teus dècims de loteria regularment per assegurar-te que són al lloc on els vas guardar. Això us ajudarà a detectar qualsevol pèrdua a temps.

Perdre un dècim de loteria premiat és una situació complicada, però no impossible de resoldre. Seguint els passos adequats i prenent precaucions, pots augmentar les possibilitats de recuperar el premi.