Primer pla d'una bola vermella i daurada penjada a l'arbre de Nadal.

La manera correcta de netejar i guardar l'arbre de Nadal perquè duri molts anys

Què cal fer amb l'arbre de Nadal? Et donem alguns consells útils per netejar-lo i desar-lo correctament

Tots tenim un arbre de Nadal a casa nostra. I si no tots, almenys la gran majoria dels que ens llegeixen. Si bé és cert que esperem 12 mesos per col·locar-lo, cada any ens enfrontem a la mateixa pregunta. Què hem de tenir en compte a l'hora de netejar-lo i desar-lo fins a l'any que ve?

Adornar un arbre és una tradició que se celebra a moltes parts del món durant les festes de Nadal. Es tracta d'un arbre decorat amb llums, adorns i, sovint, una estrella o un àngel al cim.

Com de ben segur sabràs, es col·loca en un lloc visible a la llar i se celebra amb una cerimònia on s'encenen els llums. La tradició de l'arbre de Nadal té les seves arrels a Europa, on es creu que es va originar a Alemanya al segle XVI.

Però, encara que es tracta d'una tradició molt antiga, és comú que cada any a moltes cases es facin les mateixes preguntes. Què cal fer a l'hora de guardar-lo? Hem de protegir-lo d'alguna manera especial?

Què has de tenir en compte a l'hora de desar l'arbre de Nadal

Sempre que s'acaben les festes de Nadal és normal que ens ocupem d'una cosa molt important: conservar i guardar tots els elements decoratius. I això inclou, és clar, l'arbre.

És totalment aconsellable seguir una sèrie de passos bàsics. En primer lloc, es recomana posar una tovallola a terra per sacsejar-hi l'arbre damunt. Després, cal passar-hi un drap sec, una cosa que t'ajudarà a eliminar qualsevol rastre de pols.

Això sí, en cas que tinguem algun tipus d'al·lèrgia respiratòria, el més important és intentar fer servir una mascareta, que t'ajudarà a no patir problemes a l'hora de netejar-lo.

Un cop ens hem assegurat que l'arbre no disposa de pols, és aconsellable combinar aigua amb sabó de rentaplats o vinagre blanc. Remullem una baieta i netejarem l'arbre amb compte.

Abans de guardar l'arbre, és recomanable separar totes les parts que es puguin desmuntar. Posteriorment, pleguem l'arbre, amb l'ajuda d'algunes cordes, i l'introduïm en una bossa gran de plàstic (si és possible). Finalment, ens ocuparem de conservar l'arbre a la caixa fins a l'any que ve.

Foto d'un arbre de Nadal amb regals.
Seguint aquests consells, l'arbre de Nadal et durarà molt de temps. | Pixabay
 

Altres coses bàsiques que hauràs de tenir en compte a l'hora de conservar l'arbre de Nadal

Quan desis l'arbre de Nadal, has de tenir en compte el següent. Treu tots els adorns i llums de l'arbre abans de desar-lo. Si és un arbre artificial, neteja tota la pols i les espines abans.

Si és un arbre natural, assegura't que estigui completament sec abans de guardar-lo per evitar la propagació de plagues o malalties. Embolica l'arbre en una bossa de plàstic o tela per protegir-lo de la pols i la humitat.

Guarda l'arbre en un lloc fresc i sec, lluny de la llum directa del sol i de la humitat. Si tens un arbre artificial, és recomanable desar-lo a la seva caixa original o en una caixa resistent per protegir-lo i que no es faci malbé.

Finalment, i en cas que sigui totalment possible i viable, recorda desar-lo i conservar-lo totalment desmuntat. Això ajudarà a fer que ocupi molt menys espai. Seguint aquests passos, el teu arbre de Nadal estarà llest per a la temporada que ve sense cap mena de problema.

 

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp