L'espectacular nou cotxe de 400 unitats i de quasi 2 milions d'euros

McLaren revela el seu nou ‘roadster’ Ultimate Series: l’ELVA

L'Elva, el nou superesportiu de McLaren amb 815 cv de potència.
L'Elva, el nou superesportiu de McLaren amb 815 cv de potència. | McLaren

McLaren ens ha tornat a sorprendre. Tan sols 399 afortunats podran gaudir d’un dels ‘roadsters’ més espectaculars del món a finals de 2020: l’Elva. Un cotxe realment especial que formarà part de les McLaren Ultimate Serie —on ja es troben els McLaren P1, Senna o Speedtail— i que rendeix tribut als McLaren Elva de competició, dissenyats per Bruce McLaren durant l’època dels 60 i sense cap dubte, altament competitius.

Té un motor V8 que desenvoluparà 815 cv de potència

El seu motor —un propulsor V8 de 4.0 litres derivat del Senna— desenvoluparà un total de 815 cv acompanyat d’un xassís de fibra de carboni, permetent una acceleració de 0 a 100 km/h en menys de 3,0 segons i de 0 a 200 km/h en 6,7 segons, superant d’aquesta forma al seu antecessor.

Tot i que, encara no ha sortit a la llum el pes del vehicle ni altres dades tècniques, podem afirmar que possiblement pesa al voltant d’una tona i superi els 350 km/h de velocitat punta. Una autèntica bogeria acompanyada d’un disseny que et deixa sense paraules.

Interior de l'Elva, el nou superesportiu de McLaren amb 815 cv de potència.
Imatge de l'interior del McLaren Elva. | McLaren.

Aquesta nova unitat prescindeix de sostre, parabrises i finestres, tot i que, l’empresa britànica també ha anunciat una versió amb uns parabrises fixos per aquest model que «es comercialitzarà a la majoria de mercats». D’aquesta forma, es podrà evitar utilitzar casc per conduir-lo.

Els seients estaran disponibles en diferents colors i tapisseries, a més d’equipar de forma opcional arnesos de seguretat de sis punts d’ancoratge o els cinturons habituals. El que sí que ofereix de sèrie és un habitacle per posar els dos cascos obligatoris si no tens parabrises i una pantalla tàctil espectacular de forma vertical on es podrà manejar un sistema realment complet d'info-entreteniment.

L'Elva, el nou superesportiu de McLaren amb 815 cv de potència.
Imatge de la part de darrere del McLaren Elva. | McLaren.

Costarà més d'1,7 milions d'euros

El McLaren Elva tindrà un preu d'1.425.000 lliures al Regne Unit, suposant una mica més d’1,7 milions d’euros al mercat europeu. Aquest seria el preu sense distincions, ja que si escollim algun dels accessoris de McLaren Special Operations (MSO) el preu s’incrementarà notablement. La unitat té l’opció de, fins i tot, personalitzar les insígnies amb or blanc de 18 quirats o platí.

Mike Flewitt, conseller delegat de la companyia britànica, ha senyalat que «McLaren continua ampliant els límits del desenvolupament de superesportius en la cerca d’una conducció excel·lents i incomparables per als nostres clients, i el McLaren Elva personifica aquest esperit pioner».


Comentaris

envia el comentari