Imatge de l'entrada d'un Mercadona.

Mercadona anuncia la retirada d'un popular producte de l'esmorzar en rebre un avís

Mercadona ha retirat aquest producte per raons de seguretat alimentària

Compte amb un producte força comú als rebosts espanyols. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha llançat un comunicat en què avisa que el consum no és apte per a un grup de persones.

Es tracta d'un lot de galetes de la marca Hacendado, on s'ha trobat un al·lergen que no apareix a l'etiquetatge. La mateixa cadena de supermercats ha demanat als usuaris revisar, si té el producte, si forma part del lot afectat.

Les galetes Hacendado de les que han retirat un lot

Tant el comunicat de l'AESAN com el de Mercadonaadverteixen sobre la possible presència d'un ingredient no declarat a les galetes. Es tracta de les galetes Relieve, de la marca Hacendado.

Les galetes contenen un ingredient que no apareix a l'etiquetatge
Les galetes contenen un ingredient que no apareix a l'etiquetatge | Mercadona

Aquestes es comercialitzen a les botigues de la cadena valenciana en paquets de 645 g. Son reconeixibles fàcilment pel seu logo de color vermell, ja que apareix el nom 'Relieve' al centre del seu embalatge.

Molt popular entre els clients de la cadena, destaquen pel sabor. És molt comú que siguin consumides per esmorzar o berenar, conformant-se així com un dels productes preferits entre els clients. El mateix proveïdor d'aquest producte, Cerealto Siro Foods SL, ha estat qui ha comunicat la possible presència de traces d'avellana.

Aquesta situació afectaria únicament un lot, el L012256 031000P amb data de consum preferent el 06/2023. En cas de dubtar, els clients podran reconèixer el lot del producte consultant el propi embalatge.

La informació sobre aquesta alerta ha estat traslladada a les autoritats competents de cada comunitat. Un fet possible gràcies al Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), des d'on s'advoca per la retirada de productes afectats.

Mercadona s'ha pronunciat sobre aquesta alerta

La cadena valenciana ha publicat una nota que recull informació rellevant sobre aquesta alerta. Hi declara que el lot afectat s'ha distribuït exclusivament en 70 botigues. Així mateix, la cadena ha confirmat les mesures preses com a prevenció. Un cop coneguda l'alerta, Mercadonas'ha encarregat que la comercialització del lot afectat hagi estat detinguda.

Seguint la política de Mercadona, assenyalen que els clients que hagin comprat aquest producte podran tornar-lo a la botiga més propera. S'hi tornarà al client l'import corresponent, sempre que les galetes formin part del lot afectat.

També confirmen que en cas de no ser al·lèrgic a les avellanes, el consum de les galetes és totalment segur. Per tant, aquesta alerta només afectaria els qui experimenten algun tipus d'intolerància al consum d'aquest al·lergen.

No és l'única mala notícia per als consumidors

De forma paral·lela a aquesta alerta, fa tan sols uns dies, els consumidors espanyols patien una altra important garrotada. Pel que sembla, la crisi al món 'delivery' és cada vegada més notable, i els efectes comencen a ser notables.

Parlem de l'anunci d'un popular supermercat, el qual s'acomiadava oficialment d´Espanya. Coneguda per efectuar comandes en línia, Lola Market era l'encarregada de repartir diferents comandes als consumidors. Tots ells, sota la premissa de ser lliurats en menys d'una hora.

La companyia, que havia estat adquirida per Glovo, tenia important presència a les grans ciutats. En un anunci comunicat pel supermercat online, confirmaven el següent: «Ens entristeix profundament informar-lo que Lola Market tancarà les seves operacions i ja no podrem seguir lliurant-li les comandes de supermercat».

D'aquesta manera deixava enrere els 13 mesos de serveis pel territori per diversos motius. Tot i això, des de Glovo instaven els consumidors a continuar fent les comandes en la seva aplicació. Una decisió que va afectar directament els consumidors més acèrrims a aquest tipus de compra a distància.