Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La caiguda dels cabells és molt habitual a la tardor

El que cal menjar per frenar la caiguda de cabell a la tardor: un problema molt comú

A la tardor la caiguda dels cabells pot ser més notable

Compte amb la teva dieta, podria ser la culpable de la teva pèrdua de cabell. Encara que hi ha qui pateix aquesta pèrdua sense cap motiu, la veritat és que la nostra alimentació podria ser més influent del que creiem.

I és que no és agradable dutxar-se o pentinar-se i veure com va perdent densitat la cabellera. Si aquesta situació et sona familiar, podria estar a les teves mans revertir la caiguda dels cabells.

Tardor, l'estació que ens deixa «sense pèl»

Has de saber que la caiguda dels cabells, encara que suposi un fet poc agradable, és totalment normal. Quan els pèls cauen, aquests són reemplaçats per altres nous.

Imatge d'una dona pentinant-se el cabell.
És possible experimentar una caiguda de 150 a 200 pèls al dia | Getty Images

Aquest fet, que sol afectar especialment les dones, pot suposar un moment força complicat i incòmode: no hi ha res més desagradable a veure com la teva cabellera perd forma i força.

Tot i això, hem de tenir en compte que l'estació de l'any en què ens trobem influeix totalment en això. La tardor, concretament, és l'època de l'any que més pot afectar la nostra salut capil·lar.

David Saceda, metge especialista de la Unitat de Tricologia del Grup de Dermatologia Pedro Jaén, apunta el següent: «Es parla que es poden caure entre 100 i 250 pèls al dia, però aquesta estimació no té sentit perquè cada persona té el seu ritme». Per tant, és normal que durant l'any experimentem alguna situació com aquesta.

Algunes causes després de la caiguda dels cabells

Els nivells baixos de ferro, juntament amb els canvis hormonals i l'aparició de dermatitis seborreica, són les causes principals entre la major part de la població general. A grans trets, amb l'arribada de la tardor, és completament normal que puguem experimentar algunes d'aquestes situacions, que també acceleren la caiguda.

A més, Saceda assenyala que tampoc no podem perdre de vista el Covid-19. Segons alguns estudis, el contagi del virus també pot provocar una caiguda de cabells. Tot i això, no està tot perdut. Hi ha certes pautes que ens poden ajudar a frenar i prevenir la caiguda del cabell. I endevina, una de les més efectives té a veure amb la nostra alimentació.

Així influeix l'alimentació a la teva salut capil·lar

L'alimentació és un pilar fonamental per a la nostra salut, d'això no hi ha dubte. Tot i això, i encara que no ho sembli, també és determinant per al nostre cabell. És per això que el nostre estil de vida i tot allò que mengem interfereix, directament, en la nostra salut capil·lar. T'has preguntat alguna vegada quina relació hi ha entre aquestes dues variables?

Els fruits secs, els llegums o els cítrics no han de faltar a la nostra dieta
Els fruits secs, els llegums o els cítrics no han de faltar a la nostra dieta | Getty Images

Doncs bé, la primera és el dèficit nutricional. Està totalment demostrat que una manca de nutrients pot accelerar la caiguda del nostre cabell, fins i tot deixant-lo sense força i brillantor.

Els menús restrictius o les dietes basades en règims molt agressius poden repercutir negativament a la nostra salut. I és que aprimar-se de forma molt brusca també està relacionat directament amb la caiguda dels cabells.

Així doncs, optar per nutrients essencials com els aminoàcids, el zinc, la vitamina B6, el ferro o el sofre pot potenciar i beneficiar els nostres cabells. Per això, podem optar per incloure diferents aliments.

Per exemple, incloure a la nostra dieta fruits secs, lactis, mariscs i llegums pot augmentar la nostra salut capil·lar. Tampoc no hem d'oblidar altres proteïnes, minerals i àcid fòlic.

Les carns, peixos, ous i cereals també són imprescindibles en una dieta saludable. Pel que fa als cítrics, seria ideal incloure taronges, llimones i maduixes.

Finalment, si decideixes recórrer als suplements o vitamines nutricionals, no t'oblidis mai de consultar-ho amb el metge. La caiguda dels cabells és normal i passatgera, però si s'estén més enllà de les quatre setmanes, convindria consultar-ho amb un professional.