Imatge de la botiga que Mercadona va obrir el passat mes de desembre a la localitat basca d'Hernani

Mercadona té la beguda de moda que triomfa entre famosos com Leo Messi o Lady Gaga

Una beguda mil·lenària està revolucionant la vida dels famosos: el matxa, un te amb moltes propietats i beneficis per a la salut que pots trobar a Mercadona

El te matxa és originari de la Xina i ja es feia servir des de l'any 960. El 1191 va arribar al Japó de la mà d'un monjo budista, que el va fer popular. Aquest te mil·lenari varia de sabor en funció dels aminoàcids: a major qualitat, més dolç i més intens. Les principals regions productores de te matxa són Uji, a Kioto, on s'obté la varietat ujitxa, i Nishio, a Aitxi, on elaboren el nishiotxa.

Una de les principals característiques del matxa, que el diferencia d'altres tes, és que és en pols, i segons com es prepari és més lleuger o més espès. Les propietats i beneficis que aporta han creuat fronteres, fins a arribar a Occident, on han conquerit les molta gent famosa: des de Madonna a Gwyneth Paltrow, passant per Messi i Lady Gaga. El te matxa està de moda. Té tant d'èxit que Mercadona ha decidit posar-lo a la venda i ofereix diferents consells de preparació perquè gaudeixis de tot el sabor d'aquesta herba mil·lenària.

 

El te que ha conquistat les 'celebrities'

Dins l'oferta de tes i infusions, la cadena valenciana té el famós te matxa perquè també puguem gaudir de tots els beneficis i propietats que aporta, que, tal com assenyala Boticaria García, són molts i variats. Segons la nutricionista i farmacèutica, aquesta varietat té més antioxidants, polifenols i teanina que la resta de tes, i de pas explica que, a més d'amb aigua, també es pot preparar amb llet: «el te matxa en pols és tot un món de possibilitats», explicava al programa 'Zapeando' de La Sexta.

Mercadona té la beguda de moda que triomfa entre famosos com Leo Messi o Lady Gaga
Propietats del te matxa | MERCADONA

No és estrany, per tant, que Messi i Busquets l'hagin incorporat a l'esmorzar. És més, ho han fet no només perquè els agrada, sinó per recomanació de la nutricionista de l'equip, tal com afirma la revista esportiva 'Culer Mania': «Segons la nutricionista del primer equip, aquest te destaca per tenir unes qualitats molt bones per al metabolisme.  És antioxidant, antifatiga i és millor que el te normal. Aquest te és tan important per a la dieta dels jugadors que tots se'l prenen en batut després de l'entrenament... Els agrada bastant».

Però és que la llista de famosos que se sumen a l'hàbit de beure te matxa va creixent cada dia. Jennifer Aniston, Jessica Alba, o Kurtney Kardashian també es declaren fans incondicionals d'aquesta beguda tan sana.

El te matxa de Mercadona

Mercadona ven el te matxa en pols Hacendado en capses de 10 sobres per 2,75 euros. A més, és molt fàcil de preparar. Vols saber quins beneficis té? Te'ls expliquem a continuació.

Mercadona té la beguda de moda que triomfa entre famosos com Leo Messi o Lady Gaga
Te matxa Hacendado | MERCADONA

Nombrosos estudis de laboratori i proves en diferents universitats han comprovat que el te matxa:

 • Enforteix el sistema immunitari i ajuda a reduir l'estrès.
 • Estimula la ment i relaxa el cos.
 • Ajuda a prevenir el càncer, infeccions i càries.
 • Ajuda a mantenir sanes les artèries i a controlar la hipertensió.
 • Ajuda a abaixar els nivells de sucre a la sang.
 • Ajuda a controlar la diabetis i a prevenir la fibrosi hepàtica.
 • Ajuda a prevenir els signes de l'Alzheimer.
 • Ajuda a eliminar els radicals lliures, pel gran contingut d'antioxidants que té.
 • Ajuda a millorar l'aspecte de la pell i de les ungles.
 • Ajuda a cremar els greixos i baixar de pes.
 • És saciant i treu la set de manera totalment natural.

Això sí, tingues en compte que una tassa de te matxa conté una quantitat de cafeïna similar a la d'una de cafè espresso, de manera que tampoc et convé abusar-ne. No obstant això, ja el tens disponible a Mercadona per a consumir-lo amb moderació i beneficiar-te de totes les  propietats que té.