Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un logo de Mercadona

Mercadona: Quant cobren els treballadors dels seus supermercats?

El sou del personal amb una antiguitat superior a quatre anys, ascendeix a 1.811 euros bruts mensuals

Com bé informa Mercadona en el seu compte de Twitter, «les persones que treballen des de fa més de 4 anys a Mercadona cobren 1.811 € bruts/mes, un +63% que el Salari Mínim Interprofessional». 

La cadena de supermercats valenciana aposta pels seus empleats com a base del seu èxit, i segons la revista Harvard Business Review, les companyies que tenen col·laboradors compromesos i feliços, tenen una producció superior als seus competidors en un 20% i fins i tot, els entorns feliços es vinculen amb innovació i eficiència.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Juan Roig i el seu equip directiu ho saben, per això l'any 2001 van prendre la decisió de compartir amb tot el personal el benefici generat. Des de llavors, Mercadona ha repartit més de 4.200 milions d'euros entre els seus empleats.

Com serà el teu sou si treballes a Mercadona

Qualsevol treballadora o treballador, des del primer any i en cas de complir amb els objectius pactats, cobra una mensualitat extra, quantitat que ascendeix a dues mensualitats un cop se superen els cinc anys d'antiguitat, tal com explica l'empresa.

Mercadona: Quant cobren els treballadors dels seus supermercats?
Taula de salaris dels empleats de Mercadona | MERCADONA


Mercadona ha estat reconeguda com la millor empresa del sector de la distribució i la sisena a escala global per saber retenir talent, tal com figura a la seva pàgina web. La companyia repeteix cada any les mateixes posicions en el rànquing Merco Talent del Monitor Espanyol de Reputació Corporativa, un exemple a seguir per a moltes altres companyies del sector.

Per tant, és normal que molta gent vulgui formar part de la plantilla de Mercadona. De fet, des de Catalunya Diari hem explicat en més d'una ocasió com enviar el CV a la companyia i poder treballar amb ells. 

Mercadona: Quant cobren els treballadors dels seus supermercats?
Empleat de Mercadona | MERCADONA

D'altra banda, i tenint en compte que estem vivint una crisi sanitària, Mercadona ha creat 5.000 nous llocs de treball, amb una mitjana de 16 nous de llocs de treball al dia. A més, amb l'objectiu de seguir impulsant iniciatives pioneres en matèria de qualitat laboral i conciliació, Mercadona ha sorprès amb una nova jornada laboral de cinc dies per al personal dels seus supermercats.

Aquesta mesura, coneguda internament com a Jornada 5+2, permet que el personal pugui descansar dos dies a la setmana, i gaudir també de vuit caps de setmana llargs (dissabte, diumenge i dilluns) a l'any. En aquest sentit, la companyia ha fet un pas més per avançar en matèria de conciliació, i totes les empleades i empleats compten amb un calendari anual amb diversos dies lliures planificats, una eina innovadora dins del sector de la distribució.

Projecte Llegat de Juan Roig i Hortensia Herrero

Un altre aspecte destacable de Mercadona és el seu compromís social. En aquest sentit, Juan Roig i la vicepresidenta Hortensia Herrero, han explicat que comparteixen i reinverteixen en la societat una part important dels dividends provinents de la seva participació a Mercadona, així com del seu patrimoni personal.

En total han reinvertit 70 milions d'euros el 2020, un 40% més, a través del Projecte Llegat en les seves diferents iniciatives: Emprenedoria, Formació, Esport, Entreteniment, Art i Cultura; i 100 milions per al 2021. Aquest compromís, que es va iniciar fa més d'una dècada, neix de la idea que «el coneixement i els diners donen la felicitat... si els comparteixes».

I en el seu cas, ho han fet a través de diferents projectes sostenibles i solidaris, com Marina d'Empreses, Fundació Trinidad Alfonso, València Basket Club, l'Alqueria del Basket, Licampa 1617 (Casal España Arena de València) i Fundació Hortensia Herrero.