Imatge d'un logo de Mercadona

Mercadona bat un nou rècord en plena pandèmia

La cadena de supermercats valenciana ha invertit 1.500 milions durant el 2020

Mercadona va tancar l'exercici 2020 amb una pujada de les seves vendes brutes del 5,5%, fins als 26.932.000 d'euros, i el seu benefici net va augmentar un 17%, fins als 727 milions, tot i les circumstàncies extraordinàries que s'ha viscut a conseqüència de la pandèmia, i que ha portat a la cadena a invertir 200 milions d'euros en mesures dirigides principalment a la protecció d'empleats i clients enfront de la Covid-19.

Així ho ha anunciat aquest dimarts durant la presentació dels resultats anuals de la companyia el seu president, Juan Roig, que ha assegurat que «2020 ha estat un any dur, estrany i difícil, que ens ha permès reafirmar-nos en què la veritable força de la transformació de la companyia són les persones que formem aquest projecte».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


En total, la cadena de supermercats va invertir 1.500 milions d'euros i va acabar l'exercici 2020 amb 1.641 botigues, de les quals 20 estan a Portugal i la resta a Espanya, cinc establiments més que l'any anterior. Per a aquest any, la companyia planeja una inversió similar per continuar amb la transformació que ja va emprendre fa uns anys.

Per a això, invertirà 1.130 milions en noves obertures, reformes, 'Frescos Global i Listos para Comer'; 225 en blocs logístics i 145 en la transformació digital. De cara a aquest 2021, les previsions de l'empresa apunten a mantenir el seu benefici net en l'entorn dels 700 milions d'euros i créixer en facturació al voltant d'un 3,7%, fins a rondar els 27.850 milions.

Mercadona va incorporar 5.000 nous empleats

A més, la cadena de supermercats va incorporar 5.000 empleats i compta ja amb 95.000 treballadors en total, i per al pròxim exercici espera sumar altres 1.600 persones. Sens dubte, una bona notícia per a milers d'espanyols que han patit la crisi personal i econòmica de la pandèmia.

D'altra banda, el negoci a internet de Mercadona pràcticament es va quadruplicar, fins als 176 milions d'euros, una línia de negoci que encara tot just representa un 1% de tots els seus ingressos malgrat que creix amb força, especialment a Madrid, Barcelona i València, on el model es basa en l'ús de ruscs: centres logístics on es preparen les comandes en comptes de fer-ho en botiga.

La primera aventura internacional de la companyia té lloc a Portugal, on la facturació s'ha multiplicat gairebé per sis, fins a ascendir a 186 milions d'euros, després d'haver duplicat la seva xarxa d'establiments al país veí.

Mesures davant la pandèmia

En la roda de premsa, Juan Roig ha destacat que davant la crisi sanitària Mercadona ha emprès més de 100 mesures extres, començant per la compra de mascaretes per a treballadors, mampares, gel, senyalització, aparca-carros, seguretat, control d'aforament, i una prima als empleats pel seu compromís amb la cadena.


A més, i amb l'objectiu que la plantilla se senti sanitàriament segura, ha desenvolupat des dels departaments de recursos humans i informàtica un servei addicional telefònic anomenat '3C' 'Call Center COVID', que ha donat informació 24 hores a les treballadores i treballadors de Mercadona davant qualsevol dubte sobre la malaltia.

El president de Mercadona, Juan Roig, ha manifestat que «2021 i 2022 seran anys molt difícils, i encara que hi ha moltes incerteses, hi ha més ganes de seguir superant-se». Per a això està disposat a «fer el que calgui per garantir una qualitat contundent a un preu imbatible, i continuar avançant en promoure un ecosistema de valors i accions centrades a beneficiar les persones, a la societat».