Vista panoràmica d'una botiga de Mercadona

Mercadona compra milers de tones d'un demandat producte nacional

La companyia valenciana aposta per la fruita i verdura de proximitat

Mercadona és una companyia de supermercats físics i de venda en línia que aposta fermament pels productes d'origen nacional, i l'última dada que s'ha publicat ho corrobora. Així doncs, Mercadona té previst comprar, ni més ni menys, que 21.500 tones de llimones d'origen nacional el 2020. Això és un 10% més que en el 2019, any en què la companyia valenciana en va adquirir 19.600 tones.

Aquesta producció es ven tant en malla d'un quilo com a granel i, segons ha indicat Mercadona, es compra a les empreses Frutas Poveda, Tana, Frugarva i Mundosol, sent «productes de camps que se situen en la Regió de Múrcia, Comunitat Valenciana i Andalusia».

Els beneficis de la llimona

Entre la gran quantitat de beneficis que ens pot aportar la llimona, aquesta fruita millora la nostra digestió, ajuda que el nostre cos elimini toxines, millora el nostre sistema gràcies a la seva gran quantitat de vitamina C, neteja la pell, ens dona energia, i un llarg etcètera.

Aquest aliment és perfecte també per aromatitzar plats, així com per elaborar sucs, gelats o sorbets. Segons indica Mercadona, la llimona és un gran substitut del vinagre per amanir amanides, carpaccios o marinats. A més, també es poden esprémer i congelar el suc de les llimones per utilitzar-lo més endavant.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicació compartida de @mb_asesores el

 

Fruites i verdures de temporada

Mercadona, a més, també ha explicat que dona suport a la iniciativa 'Fruites i Verdures de temporada' que ha engegat el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. A més, la companyia valenciana també manifesta que defensa «les pràctiques comercials justes i des de fa anys està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils a la Contractació Alimentària».

Es tracta d'un acord voluntari per promocionar les pràctiques comercials justes, i s'emmarca dins la 'Llei de Mesures per a Millorar el Funcionament de la Cadena Alimentària', impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), juntament amb altres associacions.

Mercadona, amb l'estalvi energètic

La companyia valenciana, a més d'apostar per productes de proximitat, també «aposta per l'eficiència energètica en tots els seus processos», per així donar un ús responsable a l'energia. Mercadona ha implantat «la renovació de les seves botigues a un nou model més eficient i sostenible», que permet consumir fins a un 40% menys «en alimentació i refrigeració respecte a una botiga tradicional».

Aquest nou model disposa d'«un sistema d'il·luminació LED, contribueix a la recuperació i reaprofitament de la calor residual, introdueix millores d'aïllament i un sistema de gestió d'alarmes que garanteix diàriament la temperatura òptima dels refrigeris». Aquest nou sistema es troba en més de 800 botigues Mercadona.