Secció de fruita i verdura

Mercadona confirma la veritat sobre l'origen de les taronges i mandarines que ven

La cadena de supermercats dona per finalitzada la campanya de compra de cítrics espanyols amb xifres molt positives

La cadena de supermercats Mercadona ha donat per finalitzada la campanya 2021-2022 de taronges i mandarines d'origen espanyol aquest 12 de setembre. El balanç de l'empresa valenciana és molt positiu, ja que les compres de producte nacional superen les 192.000 tones.

En total, Mercadona ha adquirit als productors espanyols més de 209.000 tones de cítrics. D'aquestes, la immensa majoria corresponen a taronges, 140.000 tones, mentre que la resta són mandarines i llimones. Concretament, Mercadona ha adquirit 52.000 tones de mandarines, i 17.000 tones de llimones.

Mercadona, compromesa amb el sector primari espanyol

Al llarg de l'esmentada campanya, Mercadona ha adquirit taronges, llimones i mandarines, a més d'altres cítrics, a diverses comunitats autònomes: la Comunitat Valenciana, Andalusia, Regió de Múrcia, Catalunya i Canàries.

Amb aquesta nova compra de cítrics, Mercadona reitera el ferm compromís amb el sector primari espanyol. De fet, la cadena de supermercats destaca per garantir relacions estables i transparents amb més de 26 proveïdors nacionals.

Taronges
Mercadona pot presumir d'haver comprat més de 209.000 tones de cítrics | MERCADONA

Parlem de Fontestad Citrus, Frutinter, Martinavarro, Fruites To, Bollo International Fruits, Bagu, Dracma, Anecoop, SAT Canarisol, Agronostrum, Frutas Plasencia, Nufri, Hermanos Torres y Sucesores, Lasarte, AMFresh Spain Citrus, Alcafruit, Vicente Giner, Agrios Selectos, V-Ros, Mogalla, Frutas Poveda, Tana, Frugarva, Mundosol i Perales y Ferrer. En total, 26 proveïdors que formen part de la llista de més de 350 proveïdors de fruites i verdures de Mercadona.

Els proveïdors de taronja, de mandarina i de llimona, alhora, treballen de forma directa amb més de 2.500 agricultors a tota Espanya. I tot aquest esforç es veu plasmat en el fet que, des de fa anys, més del 85% del total de taronges que comercialitza Mercadona són d'origen nacional.

Ara, al llarg del mes de setembre, els clients de Mercadona, anomenats 'Caps', podran adquirir taronges d'altres orígens. Una situació que s'allargarà fins a les primeres setmanes d'octubre, que és quan està previst que es torni a iniciar la campanya de cítrics d'origen espanyol.

La pròxima campanya de cítrics espanyols arrencarà a l'octubre

Serà aleshores quan a les botigues de Mercadona arribaran novament llimones i mandarines de la varietat 'Oronules'. En aquest sentit, la cadena de supermercats continuarà incorporant diverses varietats nacionals al llarg del mes d'octubre esmentat.

▶️ Vídeo del dia

El moment més esperat serà el pròxim mes de novembre d'aquest any. Serà durant les dues primeres setmanes d'aquest mes quan la secció de fruiteria de Mercadona tornarà a oferir taronges d'origen espanyol de manera progressiva a totes les botigues.

Impuls al consum de cítrics i fruites i verdures de temporada

Si per alguna cosa destaca Mercadona és precisament per fomentar el consum de cítrics, així com de suc de taronja acabat d'esprémer a les botigues. A la coneguda secció de Fruita i Verdura és possible trobar fins a tres formats d'envàs. Parlem de les ampolles de 250 mil·lilitres, de les de 500 mil·lilitres i de les més grans, d'un litre.

Taronges i mandarines
El compromís de Mercadona amb els productors nacionals és ferm | MERCADONA

Tots els envasos estan fabricats amb plàstic reciclat, per afavorir així l'economia circular. Val la pena recordar que el servei d'esprémer taronges va començar a implantar-se ja l'any 2016 a les botigues de Mercadona. Es tracta d'un projecte desenvolupat a través de la innovació conjunta de la cadena de supermercats, del proveïdor, Zumex, i dels seus propis clients.

El consum de cítrics aporta un gran nombre de vitamines, de minerals i d'antioxidants al cos. A més, també està demostrat que ajuda a mantenir una dieta saludable i equilibrada. I és que tant les taronges com les mandarines i les llimones són els complements perfectes per fer una compra equilibrada.

Mercadona es va adherir al Codi de Bones Pràctiques Mercantils per a la Contractació Alimentària

En aquest sentit, Mercadona dona suport a les campanyes del Ministeri d'Agricultura, de Pesca i d'Alimentació (MAPA) per impulsar el consum de Fruites i Verdures de temporada. És més, la cadena de supermercats defensa les pràctiques comercials justes, i ja fa uns quants anys que es va adherir al Codi de Bones Pràctiques Mercantils per a la Contractació Alimentària.

Aquest acord voluntari suposa anar un pas més enllà en la promoció de pràctiques comercials justes, i s'emmarca a la Llei de Mesures per millorar el funcionament de la Cadena Alimentària. És impulsat pel Ministeri d'Agricultura, de Pesca i d'Alimentació, en col·laboració amb diverses associacions de la totalitat de la cadena agroalimentària a Espanya.