Secció de fruita i verdura

Mercadona, Consum i Carrefour els supermercats més barats de Catalunya

L'OCU ha realitzat un estudi on presenta els supermercats més barats

Els últims esdeveniments viscuts en els darrers mesos, com la persistent guerra a Ucraïna, estan provocant conseqüències devastadores, les quals afecten directament a l'economia de tothom. Després de l'encariment de l'energia i dels carburants, ara, és el torn dels productes de primera necessitat com l'alimentació i la higiene.

A mesura que passen els mesos, és més evident que intentar omplir la nevera surt cada vegada més car i, segons sembla, el pronòstic d'aquest encariment no millora ni a curt ni a llarg termini. Així ho hem pogut saber gràcies a un estudi realitzat per l'Organització de Consumidors (OCU).

L'encariment dels productes de primera necessitat ja és una realitat a Catalunya. Així ho ha anunciat l'Organització de Consumidors (OCU), la qual posa de manifest que el cistell de productes bàsics s'ha encarit un 15,2% als supermercats en l'últim any. D'aquesta manera, l'OCU ho defineix com la pujada més gran de preus en 34 anys.

L'augment de tarifes és generalitzat, ja que afecta el 95% dels 239 productes del cistell de consum. Destaquen productes com l'oli de gira-sol, les magdalenes i la margarina i els plàtans, la pasta, l'oli d'oliva i la farina.

Quins són els supermercats més barats de Catalunya?

Davant l'escalada de preus, la mateixa organització, ha presentat un altre estudi per determinar quins són els supermercats més barats. D'aquesta manera, ha comparat els preus de més de 1.200 establiments per saber quins són els més econòmics i que així, les famílies puguin estalviar alguns euros a l'hora d'omplir el carret de la compra.

Pel que fa a Catalunya, Mercadona, Consum, Carrefour i Alcampo són els establiments d'alimentació més barats. A continuació, et detallem els tres supermercats més econòmics de cada província i et diem on estan situats.

Barcelona

 1. Alcampo, situat a la Plaça del Duc de Medinaceli, 1.
 2. Consum, situat al carrer Berruguete, 106.
 3. Mercadona, el qual es troba a l'Avinguda Río de Janeiro, 63.

Referent a Badalona i a  Santa Coloma, Alcampo (Sant Adrià), Carrefour (Santa Coloma i Badalona) i Mercadona (Badalona) són els supermercats més barats per fer la compra. Pel que fa a l'Hospitalet de Llobregat, Alcampo (Esplugues), Consum (l'Hospitalet) i Mercadona (l'Hospitalet), són els establiments més econòmics.

Girona

 1. Consum, situat al carrer Migdia, 163.
 2. Mercadona, situat al carrer Del Carmen, 179.
 3. Mercadona, situat a l'Avinguda de França.

Lleida

 1. Mercadona, el qual es troba al carrer Miguel Batllori - Sector Copa D'or.
 2. Mercadona, situat al carrer Manuel de Palacio, 16.
 3. Carrefour, situat al Gran Passeig de Ronda, 63.

Tarragona

 1. Consum, localitzat al carrer Prat de la Riba.
 2. Carrefour, situat a l'autovia de Reus.
 3. Mercadona, el qual es troba al carrer Josep Maria Folch, 5.