Façana d'un establiment Mercadona

Mercadona dona la millor notícia als seus treballadors amb un augment de sou històric

Amb aquesta mesura, Mercadona vol garantir el poder adquisitiu dels seus 93.300 treballadors

Mercadona ha passat a l'acció amb una mesura que beneficiarà els gairebé 94.000 treballadors que té en nòmina. L'empresa valenciana ha fet un gir notable en plena pandèmia de la covid que farà estar satisfets als seus treballadors.

Abans de Mercadona, aquest dijous eren Bricomart i Leroy Merlin les empreses que anunciaven més de 10 milions d'incentius per als empleats a Espanya.

Avui, un altre gran anunci ha tingut com a protagonista Mercadona. I és que la companyia espanyola acaba de fer públic que augmentarà un 6,5% el sou dels seus 93.300 treballadors al nostre país. L'empresa de Juan Roig vol assegurar el poder adquisitiu dels empleats davant la pujada de l'IPC.

Aquesta resolució de Mercadona, segons afirma el Comitè de Direcció de l'empresa valenciana en un comunicat, s'ha pres seguint el model de qualitat total de la cadena.

Mercadona fa feliç a tota la seva plantilla

Ens trobem en un moment complex en què es dona per suposat que tots els treballadors de la plantilla són «essencials». Així, adverteixen que han estat molt previsors per adaptar-se tan bé com sigui possible a les circumstàncies actuals de la pandèmia.

Treballadora de mercadona amb mascareta
Els empleats de Mercadona estan de celebració després de saber que els apugen el sou un 6,5% | Mercadona

A partir d'aquest mes, gener de 2022, i durant el primer any, el salari mínim dels empleats serà de 1425 euros bruts al mes. En total seran fins a 87 euros més al mes que l'any passat. Amb aquesta pujada notable, Mercadona incideix en la seva política de Recursos Humans i el seu objectiu de continuar amb una estratègia d'ocupació estable i d'alta qualitat.

Aquesta mesura arriba un mes després que l'empresa valenciana desvelés que a partir de l'1 de gener el sou de la plantilla pujaria sobre un 5% per fer front al nou IPC. Així, Mercadona es converteix en la primera gran empresa de la distribució a executar mesures perquè els seus treballadors no es vegin tan afectats per la inflació.

Mercadona apuja el sou als 93.300 treballadors

Després de l'anunci del desembre de Mercadona, l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució, patronal del sector, apuntava això. Tot i que la proposta inicial del març del 2021 esperava un increment del 0,5% del salari base, l'ascens seria de l'1%. I va ser així després de l'acord de la setmana passada amb els sindicats, i això sí, un percentatge llunyà al 6,5% de l'empresa valenciana.

Treballadors de Mercadona amb una mascareta.
Treballadors de Mercadona amb les noves mascaretes corporatives | Mercadona

Segons la darrera actualització, la categoria base percebrà un sou de 15 029,33 euros. Mentre que a la categoria professional serà de 15 480,21 euros. El de coordinador estarà a 16 873,41 euros i en el cas dels tècnics, 18 392,04 euros.

Mercadona compleix les seves promeses amb els treballadors

Fa tot just un mes, la companyia d'alimentació feia aquestes declaracions, avançant el que passarà a partir d'aquest mes amb les nòmines dels empleats.

«Mercadona, com fa i ha fet sempre, incrementarà el sou dels seus treballadors conforme a l'IPC acumulat al tancament de l'any. Per tant, una vegada el coneguem, procedirem a aplicar-ho perquè les nostres treballadores i treballadors no perdin poder adquisitiu». Així s'han expressat des de la companyia de supermercats valenciana.

Vista del nou model de botigues Mercadona
Mercadona ha donat una alegria als seus treballadors aquest divendres | Agència

Des de la companyia presidida per Juan Roig, afirmaven el següent a primers del mes passat. La seva responsabilitat com a «empresa socialment responsable» és continuar aplicant iniciatives per satisfer les persones que integren la seva plantilla.

Segons va avançar el diari Expansión, Mercadona es converteix en la primera gran empresa que decideix canviar la seva estratègia amb els seus empleats. Com assenyalàvem anteriorment, volen costi el que costi evitar la pèrdua de poder adquisitiu dels seus més de 93 000 treballadors a Espanya.