Façana d'un establiment Mercadona

Les 2 novetats de Mercadona a totes les botigues que molts copiaran

L'Institut Cerdà ha reconegut la important aportació de Mercadona al sector del Consum durant el 2021

Mercadona ha estat d'enhorabona aquest dijous, 10 de febrer. I és que ha rebut un merescut reconeixement per dues de les grans novetats del passat any 2021. Es tracta de la implantació de la jornada laboral de cinc dies i el 'pack' divisible de cerveses que redueix l'ús de plàstic.

El reconeixement a la cadena valenciana ha arribat de la mà de l'Institut Cerdà aquest mateix dijous, ja que l'organisme ha celebrat la cinquena edició de l'Observatori d'Innovació en Gran Consum. Durant aquest acte, celebrat anualment, s'han destacat les innovacions més importants del sector durant el 2021.

Mercadona revoluciona el sector amb la jornada laboral de cinc dies

Una de les novetats més destacades de l'any passat ha estat la implantació de la coneguda com a 'Jornada 5+2' a tots els supermercats Mercadona. Consisteix a facilitar dos dies de descans setmanals a tots els treballadors de la cadena valenciana. Però això no és tot, ja que els empleats també tenen vuit caps de setmana llargs per any.

Segons ha reconegut el mateix Observatori d'Innovació, aquesta decisió de Mercadona ha millorat la qualitat de vida dels treballadors. «Suposa un avenç significatiu respecte a la conciliació laboral i personal dels treballadors del sector», ha assegurat l'Institut Cerdà.

A més, també ha destacat que «reforça el compromís amb una ocupació i un entorn laboral de qualitat». Un camí, assegura l'Observatori d'Innovació, «iniciat el 1995, quan es va posar en marxa el procés per convertir en fixa tota la plantilla».

Novetat exclusiva a Espanya

Així mateix, no ha estat l'únic reconeixement a Mercadona, ja que l'Institut Cerdà ha destacat els beneficis d'una altra innovació de la cadena valenciana. En aquest cas, es tracta d'una novetat del proveïdor de cerveses 'Martens': la substitució del film de plàstic per un adhesiu.

Treballadors de Mercadona amb una mascareta.
La jornada laboral de cinc dies ha millorat la conciliació laboral i familiar dels seus treballadors | Mercadona

Una novetat introduïda en exclusiva a Espanya per a Mercadona, gràcies a la qual aconsegueix unificar les ampolles reduint el consum de plàstic. La innovació es va introduir per a les ampolles de 'Shandy' i 'Radler' de la marca 'Steinburg'.

I gràcies a aquest canvi, ha estat possible reduir en més de 30 tones l'ús anual de plàstic. A més a més, per eliminar el film no ha calgut optar per altres materials, com el cartó.

Així doncs, una de les claus de l'èxit de Mercadona al nostre país és la constant satisfacció dels clients, també anomenats 'Caps' per la cadena. És per això que l'objectiu es troba sempre a l'epicentre de qualsevol innovació.

La clau de l'èxit de Mercadona

La cadena de supermercats compta amb un Model de Co-Innovació pioner a Espanya, en vigor des del 2011. En aquest sentit, Mercadona comparteix amb els seus clients experiències i hàbits de consum en alimentació, begudes, neteja de la llar, higiene personal i cura d'animals de companyia.

Vista del nou model de botigues Mercadona
Mercadona millora constantment la qualitat dels seus productes| Agència

Posteriorment, trasllada tot aquest coneixement als seus proveïdors i impulsa, així, una col·laboració directa per millorar la qualitat i elaborar nous productes. Gràcies a això, actualment, Mercadona disposa d'una xarxa de 20 centres de co-innovació repartits entre Espanya i Portugal.

Totes aquestes instal·lacions compleixen la funció d'impulsar una millora continuada en els processos de producció i els productes. Alhora, en aquests centres s'estudien les necessitats i els desitjos dels clients, per oferir-los les millors solucions d'una manera àgil, en un context de canvis constants.