Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'un plat de fruits secs i mans d'una persona menjant

A Mercadona trobaràs el fruit sec ideal: més ferro que les llenties

Són opcions ideals pel seu alt contingut nutritiu

Els fruits secs són autèntics tresors de la natura quan es tracta de mantenir una aportació de minerals saludable a la nostra dieta. Ja sigui consumint-los directament com a 'snacks', o incorporant-los als nostres plats favorits. No obstant això, hi ha una opció ideal pel seu alt contingut en ferro (fins i tot més que les llenties).

A mesura que avança l'estiu, sorgeix la necessitat de buscar alternatives a aliments tradicionals com les llenties. Un plat que és perfecte per als dies freds, però que poden resultar feixugues en èpoques més càlides.

Llavors, entre les opcions que destaquen, hi ha una opció nutritiva i deliciosa que sobresurt per sobre de moltes altres. I Mercadona ens ofereix una varietat de formats per satisfer les nostres necessitats estivals.

Quin és el fruit sec que aporta més ferro que les llenties?

Els festucs es presenten com una opció especialment rica en ferro, fins i tot superant lleugerament la quantitat present a les llenties. Així és, ja que amb aquesta aportació nutricional poden tenir un paper essencial en la prevenció de l'anèmia.

El ferro és un mineral essencial que exerceix un paper crucial en la salut dels éssers vius. A Espanya, segons dades de la Fundació Espanyola de Nutrició (FEN), s'estima que el 18% de les dones en edat reproductiva i el 14% dels nens pateixen anèmia a causa de la deficiència de ferro.

Molts pistatxos amb closca sobre unes estovalles de vímet
Sabies que el festuc té més ferro que les llenties i molts altres llegums? | PixaBay

Per això, els festucs són uns fruits secs molt nutritius i deliciosos que ens ofereixen una gran quantitat de beneficis per a la salut. I, com hem comentat breument, entre els seus nutrients destaca el ferro, un mineral fonamental per al transport d'oxigen a la sang, la producció d'energia, la defensa immunitària i el funcionament cerebral.

De fet, aquests fruits secs tenen 7,2 mil·ligrams de ferro per cada 100 grams. I si ho comparem amb les llenties, veiem que el seu contingut és molt més gran, ja que aquests llegums aporten 7,1 mil·ligrams.

Millor encara, si t'agraden els festucs i vols gaudir-los de diferents maneres, has de saber que a Mercadona trobaràs tres opcions per triar. Des de festucs torrats amb sal a festucs torrats sense sal afegida, incloent-hi els festucs naturals pelats. Tots ells són productes de la marca 'Hacendado', que en garanteix la qualitat i el sabor.

Sabies que els festucs també aporten calci i antioxidants?

Un altre avantatge significatiu dels festucs és el seu contingut de calci, que supera alguns lactis com la llet i el iogurt. Això els converteix en una opció valuosa per a aquells que no poden o no volen consumir productes lactis a causa de la lactosa.

A més a més, els festucs són rics en antioxidants, incloent-hi la vitamina E i el tocoferol, que protegeixen les nostres cèl·lules dels danys causats pels radicals lliures i poden contribuir a la prevenció de l'envelliment i certes formes de càncer.

Muntatge amb festucs i got de llet
Els festucs tenen un alt contingut de calci | Getty Images

Compte amb la mida de la ració

És important destacar que, si bé els festucs són altament nutritius, també són altament calòrics (com passa amb altres fruits secs). En aquest sentit, la quantitat òptima s'estima en un grapat diari, que cap al palmell de la mà. Això vol dir que l'ideal és consumir almenys 25 grams cada dia.

La clau, tal com assenyalen molts nutricionistes, és portar una alimentació variada i equilibrada. Basada principalment en aliments naturals i saludables. I, a més a més, combinar-ho amb el seguiment d'activitat física regular.

Això sí, gràcies a la varietat d'opcions disponibles a Mercadona, és més fàcil que mai incorporar aquest superaliment a la nostra dieta diària. Amb un enfocament conscient a la mida de la porció, podem aprofitar al màxim els beneficis nutricionals que els festucs tenen per oferir i gaudir d'un estiu ple de vitalitat i benestar.