Vista del nou model de botigues Mercadona

Mercadona se suma al Gran Recapte d'aliments 2021 i anima els clients a participar-hi

La cadena valenciana anima els consumidors a col·laborar en aquest projecte solidari

Mercadona participa al Gran Recapte d'aliments 2021, organitzat per la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments. Aquesta recollida es durà a terme entre els dies 19 i 28 de novembre, i el supermercat valencià posa a disposició de la campanya els seus punts de venda per recaptar aliments.

En total, 1.603 botigues de Mercadona, situades a tot Espanya, participen en aquesta campanya. La recollida, tal com va passar l'any passat, es fa a través de donacions monetàries múltiples d'un euro. Els clients poden fer aquestes donacions en el moment en què passin per caixa per pagar la compra.

Així, aquests diners, es transformaran en aliments, que es lliuraran als Bancs d'Aliments participants. Segons explica Mercadona a la seva pàgina web, col·labora en aquesta iniciativa social amb el compromís d´animar els clients a participar en aquest gran esdeveniment solidari anual.

La gran recollida d'aliments 2021

El Gran Recapte d'aliments 2021, coincident amb les dates de Nadal, és l'activitat més important de totes les activitats de recaptació. La Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), a causa de la pandèmia del coronavirus, ha optat per les donacions econòmiques amb què es comprarà directament els aliments.

Les donacions de Mercadona el 2021

Mercadona explica que, des de començament d'any, ha donat 16.650 tones d'aliments i productes de primera necessitat a més de seixanta menjadors socials, 330 bancs d'aliments i altres entitats socials. En total, la donació equival a 277.500 carros de la compra i 6.000 quilos de productes de primera necessitat.

El Pla de Responsabilitat Social de Mercadona

El supermercat ha desenvolupat el Pla de Responsabilitat Social, que, a més de la donació d'aliments, fa que Mercadona col·labori amb 32 fundacions i centres ocupacionals.

A més, Mercadona també compta amb un sistema de gestió ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular, la producció sostenible, la reducció de plàstics, la gestió de residus, l'optimització logística i l'eficiència energètica.

Mercadona treballa a la seva Estratègia 6,25, que té els objectius següents:

  1. Reduir un 25% del plàstic.
  2. Aconseguir que els envasos de plàstic siguin reciclables.
  3. Reciclar els residus plàstics.

El supermercat, a més, destaca que des de l'any 2011 és soci del Pacte Mundial de les Nacions Unides. Aquest pacte defensa els valors fonamentals dels drets humans, les normes laborals, el medi ambient i, a més, la lluita contra la corrupció.