Imatge d'un logo de Mercadona

Mercadona incorpora plàstic reciclat en els envasos de les seves pizzes refrigerades

Amb aquest canvi, s'usaran 1.600 tones menys de plàstic verge cada any

Mercadona ha anunciat la incorporació de plàstic reciclat i reciclable en l'envàs de les seves pizzes refrigerades, en el marc de l'estratègia de reducció de l'ús d'aquest material i la gestió dels residus en la qual invertirà 140 milions fins a 2025. Amb aquest canvi, s'usaran 1.600 tones menys de plàstic verge cada any, la qual cosa equival a 64 camions, segons un comunicat de l'empresa aquest dimecres.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

S'emmarca en l'acció 3 de l'estratègia, que preveu reduir l'ús de plàstic en un 25% en els seus envasos fins a 2025 i que preveu l'eliminació del plàstic que no afegeix valor, la reducció i reutilització i la incorporació de material reciclat.

La cadena de valor del gran consum reclama el seu «caràcter essencial»

En paral·lel, les organitzacions que representen al conjunt de la cadena de valor del gran consum (ACES, AECOC, ANGED, ASEDAS, Cooperatives Agro-Alimentàries i FIAB) han reclamat al govern que resulta «imprescindible» que els seus professionals tinguin un accés prioritari al pla de vacunació «ara que el subministrament massiu de vacunes sembla estar garantit».

Després de l'anunci que el nostre país rebrà 38 milions de vacunes durant aquest trimestre, les organitzacions creuen que «ha arribat el moment de protegir els al voltant de 2,3 milions de persones que treballen en la cadena de valor (sector primari, indústria i distribució) del gran consum».

«Es tracta de mantenir una postura coherent amb el declarat des de l'inici de la crisi sanitària i també de garantir el ple funcionament de serveis essencials en els quals el teletreball (que es pot aplicar en altres sectors) no és possible, ja que, en la majoria dels casos, exigeixen presència física per a ser desenvolupats», indiquen en un comunicat.

En aquest context, les empreses del sector recorden el seu oferiment de col·laborar amb el sistema públic de salut, posant a disposició «tots els seus mitjans disponibles» per a tractar de contribuir a agilitar el procés de vacunació i aconseguir al més aviat possible els alts percentatges d'«immunització» anunciats pel govern.

Les empreses ofereixen a les comunitats autònomes un pla de suport per a l'administració de les vacunes per diverses vies. En primer lloc, a través de les mútues col·laboradores amb la Seguretat Social: «Amb aquest model les mútues podrien vacunar als prop de 18 milions de treballadors als quals actualment ja donen cobertura i això facilitaria la participació en l'estratègia d'empreses de totes les grandàries».

A més, proposen realitzar-ho a través dels serveis sanitaris de les empreses: «Les empreses que disposin de serveis sanitaris poden posar-los a disposició per a col·laborar en la vacunació dels treballadors, alleujant el sistema públic amb un recurs ja existent».

També es faria mitjançant la contractació voluntària dels mitjans externs necessaris per a vacunar als seus treballadors: «D'aquesta manera les empreses faciliten la vacunació del seu personal, al mateix temps que descongestionen els serveis públics de salut».

«Bona part de les companyies del sector disposen de gran nombre de centres repartits per tot el país per a poder vacunar i que també les cooperatives agroalimentàries poden contribuir notablement a dotar al pla de la capil·laritat necessària perquè cap col·lectiu o zona quedi relegada en el pla de vacunació. Així mateix, algunes empreses del sector disposen d'experiència prèvia en grans campanyes anuals de vacunació, per la qual cosa poden acreditar la seva solvència tècnica per a col·laborar en el pla amb les autoritats sanitàries», reivindiquen.