App GRATIS:

📱Les teves notícies preferides ara a un click, baixa't gratis l'App de Catalunya Diari clicant aquí. T'ESPEREM!

Mercadona inverteix 140 milions d'euros a Catalunya

L'empresa preveu obrir 6 supermercats i reformar-ne 21

Supermercat Mercadona
Mercadona invertirà 140 milions d'euros per reformar i construir nous supermercats a Catalunya | Cedida

La companyia de supermercats Mercadona ha anunciat que invertirà aquest any 140 milions d'euros per a la reforma i l'obertura de nous supermercats a Catalunya. L'empresa preveu remodelar 21 establiments per adaptar-los al nou model eficient, i s'espera que es puguin obrir 6 nous supermercats al territori català, 5 dels quals substituiran a botigues actuals que no s'adapten als estàndards d'eficiència i no es poden reformar. 

Novetats als supermercats

Amb els 21 establiments que s'espera remodelar, ja seran un total de 159 els supermercats de Mercadona que comptaran amb els estàndards de botiga eficient. A més a més, s'implantarà la secció 'A punt per Menjar', on es podran agafar plats ja preparats per emportar. Ja són 49 les botigues que ofereixen aquest servei, i amb aquesta inversió s'espera que estigui disponible en 44 més. 

També es fomentarà el projecte 'Frescos Global', que incorpora millores en la secció de frescos i aposta per als productes locals. A part d'això, una part dels 140 milions es destinarà a la millora de les instal·lacions i l'optimització dels centres logístics de Sant Sadurní d'Anoia i Abrera (Barcelona). 

Desenvolupament econòmic i social

Aquesta inversió tindrà un impacte indirecte en la creació de treball, ja que seran necessaris més de 150 tècnics i operaris per dur a terme les reformes de les instal·lacions. El director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, ha volgut destacar el compromís de la companyia amb aquest territori: «Reactivar l'economia de les zones on Mercadona està present a Catalunya a través de fets, com reflecteix el pla inversor anunciat, és la nostra responsabilitat com empresa i una aposta decidida per al desenvolupament econòmic i social». 

L'empresa compta amb més de 13.500 treballadors a Catalunya, i en els últims tres anys s'han invertit més de 475 milions d'euros en el creixement i modernització de les botigues, l'ampliació i millora de les plataformes logístiques i en el servei de compra online. 

Amb la crisi generada per la pandèmia del coronavirus, Mercadona ha augmentat en el primer trimestre del 2020 un 30% les seves donacions, arribant a les 875 tones de productes de primera necessitat. A més a més, per tal d'accelerar la reactivació econòmica, ha invertit 38 milions d'euros a Castella i Lleó, 37,4 milions d'euros al País Basc, 28,4 milions a Galícia, i 35 milions a Múrcia. 


Comentaris

envia el comentari