Imatge d'un supermercat.

Mercadona marca el camí: l'estratègia que han copiat Lidl, Aldi i Carrefour

La moda de les marques blanques, gràcies a la seva qualitat i el seu preu, aconsegueixen que tots es fixin a Mercadona

Va ser l'any 2008 quan la cadena de supermercats Mercadona es va quedar sola en la defensa dels productes de marca blanca. Ara, amb la recessió actual, la resta de cadenes aposten per aquests productes. I això, per què? Doncs perquè, en els darrers anys, els productes de marca blanca s'han convertit en una opció cada vegada més popular per als consumidors de tot el món.

 

De fet, els supermercats ofereixen una àmplia gamma de productes de marca blanca, que van des d'aliments i begudes fins a productes de cura personal i llar. Però què són els productes de marca blanca i per què estan guanyant tanta popularitat?

 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Què són els productes de marca blanca?

Els productes de marca blanca són els que es venen sota el nom del supermercat en comptes d'una marca reconeguda. Aquests productes es fabriquen en gran quantitat i es venen a preus més baixos que els de les marques conegudes.

 

Sovint, tenen la mateixa qualitat que els productes de marca reconeguda, però es venen a un preu més baix pel fet que no cal gastar diners en publicitat o en el desenvolupament d'una marca. A més, la qualitat dels productes de marca blanca ha millorat significativament en els darrers anys.

 

Per aquest motiu, els supermercats han invertit en el desenvolupament de productes de marca blanca d'alta qualitat i han treballat estretament amb els fabricants per garantir que els productes compleixin els mateixos estàndards de qualitat que els productes de marca reconeguda.

 

A més a més, els supermercats sovint ofereixen una garantia de satisfacció o devolució de diners per als productes de marca blanca, cosa que significa que els consumidors poden provar-los sense risc.

El mix de cereals de la marca Hacendado.
Hacendado és un bon exemple de marca blanca | Mercadona

Per què Aldi, Lidl o Carrefour estan 'copiant-se' de Mercadona?

A causa de la recessió actual, que ha influenciat negativament en una elevació increïble dels preus de molts aliments bàsics, cada vegada són més les persones que aposten per opcions econòmiques.

 

I això implica necessàriament optar per productes de marca blanca, ja que acostumen a ser opcions molt més econòmiques i de qualitat. Així que, en aquest terreny, sabem que Mercadona és un dels líders indiscutibles.

De fet, a finals del 2008 Juan Roig, president de la cadena de supermercats, va decidir retirar uns 800 productes, apostant per les seves pròpies marques blanques, com a 'Deliplus', 'Hacendado' o 'Bosque Verde'.

 

I, ara, altres cadenes com Carrefour, Aldi i Lidl estan intentant fer-se un lloc al sector dels productes de marca blanca, encara que estan lluny de Mercadona. Per exemple, per al 2026 Carrefour pretén que el 40% de les vendes d'alimentació procedeixin dels seus productes de marca blanca, encara que ara Lidl i Aldi estan per sobre.

Per què els productes de marca blanca són tan interessants per al consumidor?

Els productes de marca blanca són atractius per als consumidors per diverses raons. En primer lloc, són més econòmics que els de marca reconeguda, cosa que significa que els consumidors poden estalviar diners a la cistella de la compra.

 

A més, sovint ofereixen una excel·lent relació qualitat-preu. Així mateix, els productes de marca blanca també solen ser més fàcils de trobar als supermercats, ja que ocupen un lloc destacat a les prestatgeries.

 

Per últim, poden ser una opció més saludable per als consumidors. Sí, perquè els supermercats han treballat de valent per desenvolupar productes de marca blanca que siguin baixos en greixos saturats, sucres i sal.

 

Per tant, sabem que Mercadona destaca pels seus productes de marca blanca de qualitat, com és el cas d''Hacendado'. Alhora, lactis, embotits, congelats i elaboracions preparades són algunes de les opcions més delicioses i conegudes.